DOK JE MOĆNI URAGAN PUSTOŠIO SVE PRED SOBOM, TONI JE IMAO JEDAN CILJ: Školski autobus pretvorio u Nojevu barku, a sada ga slave kao heroja! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

FENOMENALNO

DOK JE MOĆNI URAGAN PUSTOŠIO SVE PRED SOBOM, TONI JE IMAO JEDAN CILJ: Školski autobus pretvorio u Nojevu barku, a sada ga slave kao heroja! (FOTO)

Planeta -

Priča o Toniju Alsapu iz Tenesija, koji je uspeo da spasi 64 životinje od nadolazeće katastrofe uragana Florens i sve ih smesti u prepoznatljivi žuti školski autobus, svima će otopiti srce.

Kada se 51-godišnji Toni parkirao ispred prodavnice u Fajetvilu u Severnoj Karolini, kako bi napravio pauzu u subotu uveče, ljudi su primetili da su sedišta popunjena psima i mačkama.

Ono što nisu znali je da je Toni već nekoliko dana bio na putu kojim se očekivalo da prođe smrtonosni uragan i da usput pokušava da spase koliko god je moguće napuštenih životinja.

foto: Facebook /Tony Alsup

Poznato je da su u ranijim nesrećama upravo one prve stradale. Sedišta su zapravo bila izvađena iz autobusa, kako bi za životinje bilo što više mesta. Na njemu je bilo napisano "Krizno sklonište za životinje", ali zapravo je moglo da piše i "Nojeva barka".

Tokom protekle nedelje, Toni je u svom autobusu imao 53 psa i 11 mačaka iz Južne Karoline.

Alsap je, inače, spasavao napuštene životinje još od prošle godine kada je Teksas opustošio uragan Harvi.

Prošle nedelje, njegovo vozilo je bilo prenatrpano životinjama od poda do plafona. Tu je bilo i hrane, činja sa vodom i drugih stvari.

"To je tačno. Toni je došao u 4 ujutru da pokupi životinje iz našeg skloništa, to nije bila najkonvencionalnija evakuacija, ali je urađena iz srca", rekao je jedan meštanin.

Kurir.rs

Foto: Facebook /Tony Alsup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track