Foto: Vladimir Šporčić, Profimedia

prvi put otkrio sve detalje otmice

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST DEDE SUPRUGE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Strah se uvukao u mene, sam sam, preteško mi je!

Drama Milosav Radisavljević (81), deda Jelene Đoković, žene tenisera, prvi put je za Kurir ispričao sve detalje stravične otmice koju je preživeo pre tri meseca. Starac kaže da se i danas plaši da mu otmičari ponovo ne upadnu u kuću

Crna Hronika
> 14:08h

Još ne mogu da se oporavim od otmice. Plašim se da neko ponovo ne upadne u kuću. Nikako ne mogu da se opustim, a noću mi je preteško jer se neki strah uvukao u mene. Sam sam u kući, začauren. Deca su u Beogradu i Francuskoj, a pored mene samo muka prolazi, kao da mi je neko razorio kuću. Da poludiš samo!

foto: Profimedia

Ovako počinje svoju ispovest za Kurir o otmici i mučenju koje je preživeo u julu Milosav Radisavljević (81), deda Jelene Đoković, supruge proslavljenog tenisera Novaka Đokovića.

Bacio se na mene

Starac je u razgovoru s novinarom Kurira prvi put prepričao dramu koju je preživeo kada su otmičari, u noći između 25. i 26. jula, upali u njegovu kuću u Ljigu, opljačkali ga, a zatim ga odveli u kukuruzište i vezali ga za dalekovod, tražeći od njegove porodice otkup od dva miliona evra.

- Razbojnik je ušao u kuću dok sam spavao. Bacio se u krevet na mene. Bilo je neverovatno, ostavio me je bez daha. Dugo smo se rvali. Imao sam šansu da se odbranim, ali onda bi pala krv u kući u koju dolaze moja deca. Nameravao sam da ubijem razbojnika, ali sam shvatio da bi mi to nanelo samo zlo, pa sam odustao - priseća se Milosav i dodaje da mu se često vraćaju slike otmice.

- Sećam se da je napadač imao fantomku, ali ju je držao u džepu. Imao je i rukavice i lisice. Govorio je da ga sem novca ništa drugo ne interesuje. Pokazao sam mu gde mi je novčanik i rekao mu da uzme sve osim dokumenata. Onda je tražio da uspostavim vezu s unukom Jelenom i zetom Novakom. Plan mu je bio da ih pozovem i da im tražim milion ili milion i po evra, a sve to da bi me oslobodio. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir i da može sa mnom da radi šta hoće. Tada je uzeo moj mobilni i sam je s njega mom sinu slao poruke, tražeći dva miliona evra - kaže deda supruge slavnog tenisera.

Radisavljević je opisao i kako se našao u kukuruzištu, vezan lisicama za dalekovod.

- Lisicama mi je vezao ruku za njegovu. Bosog me je vodio 400 metara, kao jagnje na klanje. Prošli smo kroz komšijino dvorište, pa preko ulice i reke do bandere. Sve vreme je u ruci nosio ašov. Jednu ruku mi je vezao lisicama za metalni stub, a drugu selotejpom. Sećam se koliko sam se otimao da mi ne bi jako stegao ruku. Noge mi je vezao selotejpom, hteo je i usta, ali sam uspeo da se odbranim da to ne uradi. Stajao je neko vreme pored mene i gledao prema reci. Sigurno nije bio sam. U nekom trenutku je krenuo i rekao: „Nemoj da vičeš, da ne praviš problem i sebi i meni.“ Otišao je, a ja sam ostao da ležim u vodi do kolena - detaljno je opisao golgotu kroz koju je prošao Milosav i istakao da je tog dana, „kao za baksuz, bilo jako hladno“.

foto: Vladimir Šporčić

Ruka me još boli

- Noge su mi se smrzle. Tresao sam se od hladnoće. Nekako sam uspeo da oslobodim ruku i noge koji su bili vezani selotejpom. Ruku koja je bila vezana lisicama nisam smeo da pomeram jer kako je pomerim, tako lisice jače stežu. I sad me boli ta ruka, jedva je pomeram. Od hladnoće koje sam se nakupio nedelju dana nisam mogao da se oporavim - kaže deda i dodaje da je u tim trenucima samo razmišljao o svojoj deci i unucima, moleći boga da oni budu dobro.

Podignuta optužnica

U ZATVORU SMISLIO PLAN ZA KIDNAPOVANJE

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Valjevu nedavno je podiglo optužnicu protiv Branislava M. iz Sremske Mitrovice i Dragana J. iz Beograda, a na teret im se stavlja krivično delo otmice i pokušaja iznude. Podsetimo, njih dvojica su uhapšena ubrzo pošto su oteli i mučili Milosava Radisavljevića, a Branislav M. je u policiji priznao da je sve sam osmislio. Kako je rekao, ideju da kidnapuje dedu Jelene Đoković dobio je tokom boravka u zatvoru, pošto je u jednoj televizijskoj emisiji video prilog o Jeleni i njenom dedi.

Ponosan na decu

VEOMA SMO VEZANI

Milosav kaže da je izuzetno ponosan na svoju decu i unučiće.

- Mi smo tako vezani jedni za druge. Nemam reči da objasnim koliko dobrote sija u njima. Zovu me deca da idem kod njih, na kraju ću morati, ne mogu više sam, sve me stiglo - iskren je Radisavljević, koji je ceo svoj život proveo u Ljigu.

(Kurir.rs/J. Rafailović - I. Milićević /Foto: Vladimir Šporčić, Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: