Foto: Profimedia

PRIZNANJE SVETU

DOSTA MI JE DAMA, DOMAĆICA I KU.VI KOJIMA NISU NAPORNI BRAK, DECA I TOGA ŠTO SAM RODILA PRE 30. GODINE: Najiskrenija ispovest majke Jasmine dovešće vas do SUZA! Razumeće sve ŽENE!

Žena

Jedna mama opisala je kako se oseća zbog toga što je rodila decu pre tridesete godine, kada joj je dosta muža, gužve u Beogradu i drugih stvari, a u njenoj ispovesti pronaći će se mnoge žene.

"Ponekad mi bude dosta svega i svoje dece i svoga muža i toga što sam decu rodila pre tridesete. Bude mi dosta kuvanja, spremanja i seckanja, i toga da i dalje ne znam šta ćemo za večeru. Ponekad mi bude dosta slaganja, pranja i peglanja, iako ja odavno ni ne peglam. Bude mi dosta razvrstavanja i sortiranja - koje je čije i ko šta nosi i šta je za jesen, a šta je za leto. Ponekad, ili malo češće, bude mi dosta kuhinje i usisivača i onih prokletih pločica, što se isprljaju za jedan dan. Bude mi dosta šerpi i tiganja i one lajsne iza koje uvek zapadaju mrve. Ponekad, ne tako retko, bude mi dosta trke i jurnjave i gledanja na sat da li ću stići na vreme u vrtić. Bude mi dosta oblačenja na brzinu i doručaka usput i taksija usput zaustavljenog jer kasnim, ja ponekad kasnim", počela je ona i nastavila:

foto: Profimedia

"I te gužve u Beogradu, gužve u pet, u petak, u ponedeljak, u zimu, u leto, preko Brankovog, preko Gazele, preko svakog dana. Bude mi dosta i Beograda i ljudi i poželim da odem u selo. Ponekad se zasitim svog perfekcionizma i te bolesne samokritičnosti. Možda sam već rekla da mi je dosta toga? Bude mi dosta toga da mislim da čokolino nije dobar doručak i da svi treba da se hranimo zdravije. I mojih pokušaja da krenem na vežbanje i obećanja sebi da ću otići na masažu, kad primim platu. Ponekad, a nekad i često, bude mi dosta kupovine i prodavnice i vukljanja tih kesa uz decu i psa i vrtića i dece i parkića. I fizioloških rastvora i aspiratora i bronhitisa i upale uha. Bude mi dosta i cike i vriske i "To je moja igračka! Idite u sobu pa se tamo svađajte" dana. Ponekad mrzim što ne mogu da pogledam nijedan film bez da ne zaspim i što svuda gde se pominju deca ja mogu da plačem. I toga što ne mogu da ih ostavim na duže od tri dana i te moje posesivosti da mama mora sve."

foto: Profimedia

"Bude mi dosta i tih mama koje sve stižu, jer kako ja ne stižem, mada znam da i one ne stižu. I mrzim što svi moramo da se lažemo kako je svima sjajno i da nije ok reći da ti je nekad dosta, a nekad ti je stvarno dosta. Ponekad mi je dosta svih tih dama, domaćica i ku.vi što samo njima nisu naporni ni brak, ni deca. Ni instagram profili koje vode. I poželim, o tako nekad poželim da pobegnem u noć, iako znam da bih se vratila posle petog koraka. I ljubila bih ih sve i nedostajali bi mi svi, kao što mi nedostaju i dok sam na poslu. Ponekad mi bude teško, i dođe mi da pobegnem, ali verujem da je normalno tako. Jer, znate u čemu je mudrost? Dani roditeljstva su često kao sklekovi - ako vam baš nikada nije teško, ne radite ih dobro", zaključila je ona.

Iskreno, Jasmina, Mama online

foto: Profimedia

Kurir.rs/Mamaonline, Foto: Profimedia