Foto: Pritnscreen

PREŽIVELA NA OSTVRU SMRTI

OPASNO PLEME KOJE UBIJA STRANCE POŠTEDELO JE OVU ŽENU: Otkriva kako se sprijateljila sa narodom kome niko ne sme da ni DA PRIĐE! (VIDEO)

Posle ubistva misionara koji je pokušao da se približi izolovanom plemenu Sentinel, pripadnici ovog naroda našli su se u fokusu interesa javnosti. Iako su poznati po svom neprijateljstvu prema posetiocima, postoje i retki koji su im se približili i izvukli živu glavu.

Planeta
> 08:27h

Jedna žena je, navodno, ipak uspela da se sprijatelji s njima.

Radi se o Madhumali Čatopađaj, antropologu. Želela je da uspostavi kontakt s njima još otkad je bila 12-godišnja devojčica, a to joj je na kraju i uspelo.

Pre toga provela je šest godina proučavajući izolovana plemena i njihovu kulturu.

"Nikad mi nijedno izolovano pleme nije učinilo ništa loše. Možda su tehnološki zaostali, ali u socijalnim situacijama, napredniji su od nas", rekla je u jednom intervjuu.

Ona je 1991. godine otišla u ekspediciju, a kad su se čamcem približili teritoriji Sentinela, počeli su da bacaju u vodu kokosove orahe kako bi im dali do znanja da dolaze u miru. Kad su pripadnici plemena ušli u vodu i počeli da skupljaju plodove, ona se navodno takođe spustila u vodu i tako ostvarila prvi kontakt.

Ona je bila prvi posetilac kog pleme nije oteralo oružjem, a veruje se da je puno pomogla činjenica da je u pitanju bila žena. Sledeći put kad je došla, pleme je dočekalo mnogo mirnije, a navodno su i sami počeli da se penju u čamac kako bi uzeli kokosove orahe.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Youtube