Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU AKO NOSITE SAMO PLAVO, CRNO, CRVENO ILI ŽUTO: Jedna od boja štiti VAS od tumora, a zbog druge bubuljice MAGIČNO NESTAJU sa lica!

Žena
> 21:29h

Ukoliko napravite mali eksperiment i jednog dana se obučete samo u crno, drugog samo u plavo, trećeg u belo... i sami ćete osetiti razliku. Naime, boje stvaraju nekontrolisanu akciju u podsvesnom umu, utiču na inspiraciju, produktivnost i ekspanziju. Boje imaju enorman uticaj na zdravlje i svest.

Bela

Nositi bilu boju je vežba svesnosti, jer je potrebno više fokusa, budnosti i brige za čišćenje bele odeće. Ona jača i širi auru, a budući da u sebi sadrži sve boje spektra, veruje se da balansira čakre. Bela boja takođe omekšava kožu. Koža u belom brže dobija vlagu koja joj je potrebna.

Crvena

"Terapija" ovom bojom čini mišiće pokretljivijim i zglobove fleksibilnijim. Takođe pomaže onima koji se lako prehlade. Crvena daje energiju, rasanjuje, podstiče na rad, daje osećaj topline, uspešno deluje na posledice opekotina, bubuljice, protiv bora i umornu i beživotnu kože.

Roza

Ona je izuzetno dobra za probavu.

Narandžasta

Ona opušta, pomaže s depresijom, podiže raspoloženje i podstiče seksualnost. Deluje na regenerisanje kože, podstiče metabolizam a pomlađuje organizam.

Zelena

Ova boja pomaže u borbi sa tumorima. Ima sedativno delovanje. Umiruje glavobolju, a takođe pomaže i kod kamena u žuči. Zelena je umirujuća, donosi harmoniju, ublažava posledice stresa, smiruje nadraženu kožu i podstiče cirkulaciju.

Nebesko plava

Efikasan antiseptik i deluje pozitivno kod neuroloških bolova. To je i boja koja je odgovorna za grlo, uši nos. Jača štitnu žlezdu. Ako imate problema u govoru, boli vas grlo ili glasne žice, probajte češće da nosite ovu boju i videćete kako će vam efikasno pomoći.

Žuta

Ovo je boja koja je odgovorna za kožu, solarni pleksus, jetru i nervni sistem. Ona pospešuje izlučivanje toksina iz organizma i svega nepotrebnog. Takođe pomaže u borbi protiv celulita. Žuta podiže raspoloženje, podstiče na aktivnost, podstiče optimizam, povećava moć koncentracije i povoljno deluje na rad probavnih organa.

Plava

Sjajna za zdraviju kičmu i kičmenu moždinu. Plava odeća je najveći antiseptik od svih navedenih boja, kao i najmoćniji lek protiv nesanice. Još pomaže i kod regeneracije tkiva. Plava smiruje, ublažava osećaj boli, smiruje migrene, bolove u vratu i leđima, efikasna je u regulaciji telesne težine.

Ljubičasta

Vezana je za upalne procese, pa ako ste skloni upalama bilo koje vrste najbolje je da nosite ljubičastu. Ljubičasta deluje na limfni sistem i pomaže u terapiji protiv celulita. Podstiče kreativnost, duhovnost, donosi inspiraciju.

Naravno, svaka boja ima svoje tonove, nijanse, intenzitet, pa treba voditi računa da se ne izabere nijansa koja će imati iritirajući učinak na nas. Terapiju bojama možemo pružiti i sami sebi obraćajući pažnju na svoje sklonosti. Iz garderobera birajte odeću zbog koje ćete se osećati onako kako želite, a ne koja oslikava vaše trenutno stanje i osećanje.

Obratite pažnju i na odabir boja u prostoru u kojem radite i živite. Gledajte da vam je uvek prijatno, udobno. Skuvajte sebi kafu ili čaj i sipajte u šolju koja je obojana vašom omiljenom bojom. Igrajte se, eksperimentišite i dozvolite dobrim bojama da održavaju vaše dobro raspoloženje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Bolnicarab.hr/Foto: Profimedia