Foto: Printscreen Avaz.ba

braniće se sa slobode

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Poslanika PDP terete za navodni državni udar, ali mu nije određen pritvor!

BANJALUKA - Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković pušten je večeras na slobodu, pošto Tužilaštvo nije tražilo da mu se odredi pritvor.

Bosna i Hercegovina

On je posle puštanja na slobodu izjavio da ga MUP RS tereti za pokušaj "državnog udara", te za "stvaranje nereda". Draško Stanivuković je izjavio da, osim njega, za navodni "državni udar" terete i Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića.

"Mene terete da sam inicirao ideju o navodnom državnom udaru i da sam Davora podstrekivao na to. Niti on niti ja nemamo takve pretenzije i namere niti smo ih ikada imali", rekao je poslanik PDP.

Stanivuković je dodao da su ga inspektori MUP RS optužili da krije Davora Dragičevića, dodavši da je to "najobičnija laž".

"Ne znam gde je, nadam se da je dobro. Ja sam njih pitao - gde je Davor, a pitam ih i dalje: Recite nam gde je Davor Dragičević", rekao je on.

Davor Dragičević poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija, kada mu se gubi svaki trag. Policija je saopštila da traga za Dragičevićem.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen