ŽELJKO DABIĆ PRIZNAO: U kući Draška Stanivukovića planirani neredi u Banjaluci! (FOTO)
Foto: printscren Avaz.ba/BNTV

saslušani u policiji

ŽELJKO DABIĆ PRIZNAO: U kući Draška Stanivukovića planirani neredi u Banjaluci! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Željko Dabić, koji je odležao zatvorsku kaznu zbog ubistva i razbojništva, jedan je od prvih saradnika Davora Dragičevića, pored Vedrana Berića, kojeg je policija hapsila zbog šverca oružja i droga, saznaje portal Infosrpska.

Prema saznanjima ovog portala, "Dabić je prilikom hapšenja i obrade u policiji priznao i potpisao svoju izjavu da je bio u kući poslanika PDP Draška Stanivukovića u Banjaluci gde su zajedno sa još nekoliko lica, među kojima su bili Davor Dragičević i poslanik PDP Јelena Trivić, planirali nerede u Banjaluci tokom protesta grupe 'Pravda za Davida'".

foto: Printscreen ATVBL

"Inače, na skupovima grupe 'Pravda za Davida' redovno su učestvovala lica koja su višestruko оsuđivana, sankcionisana, privođena, a koja se dovode u vezu sa izvršenjem teških krivičnih dela od ubistva do šverca i uživanja narkotika". navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

Danas je saslušana i Jelena Trivić, poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saznaje ATV.

foto: printscreen RTRS

Ona je saslušana u svojstvu svedoka kako bi pojasnila razloge sastanka kojem je prisustvovala u vili Draška Stanivukovića. Sastanak je bio svojevrsna priprema i plan za, po prvi put policiji prijavljeni skup "Pravda za Davida" 30.12.

Nakon tog skupa u Banjaluci su izbili nemiri koji su između ostalog doveli i do otkazivanja koncerta Harisa Džinovića.

Sastanku je prisustvovalo više lica i većina ih je saslušana u policiji.

ATV je ranije objavila da je zahtev za taj skup potpisao Pavle Knežević, a da su, uz njega, organizatori Anja Grubačić i Bojana Gajanović, mlade aktivistkinje PDP.

ATV saznaje da su svedoci koji su prisustvovali sastanku potvrdili da je Stanivuković zapravo bio neformalni organizator prijavljenog skupa grupe "Pravda za Davida", koji je održan 30. decembra.

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen Avaz,ba/BNTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track