Foto: EPA / Tannen Maury

muke zbog politike

NBA AS NA CRVENOJ POTERNICI: Turska traži da Intelpor uhapsi i isporuči Erdoganovog protivnika! (VIDEO)

Turski košarkaš Enes Kanter, upao je u probleme, jer se istanbulski javni tužilac sprema se da zatraži Interpolovu crvenu poternicu za njim, zbbog tvrdnji da je član Gulenist FETO terorističke grupe.

Košarka
> 17:48h

Ako poternica bude raspisana postojala bi mogućnost da SAD izruče nesrećnog košarkaša matičnoj zemlji, jer crvena poternica znači da ste traženi u svim državama sveta koje pripadaju Interpolu.

U turskim medijima postoje tvrdnje da je Kanter navodno pomagao "terorističkoj grupi" (svako ko je protiv Erdogana je terorista), velikim svotama novca, kao i da je davao podršku istoj preko društvenih mreža.

Podsetimo, sud u Turskoj podigao je prošlog jula optužnicu i protiv oca košarkaša u kojoj se stariji Kanter optužuje da je član iste terorističke grupe. Stariji Kanter, profesor, tada je optužen da je kontaktirao oko 120 osumnjičenih s navodnim vezama s propovednikom Fetulahom Gulenom. On je izbačen iz javne službe posle neuspelog puča, i bio je pet dana u pritvoru pretprošlog leta.

Enes Kanter, igrač Njujork Niksa, pristalica je turskog propovednika Fetulaha Gulena koji živi u izgnanstvu u SAD i koga turska vlada optužuje da je organizovao propali puč 2016. godine. Gulen demantuje te optužbe.

Kurir sport