Foto: Z.Š.

CRVENI METEOALARM

VANREDNA SITUACIJA I DALJE NA SNAZI U IVANJICI: Očekuju se nove padavine, nadležne službe u pripravnosti

Srbija

Štab za vanredne situacije u Ivanjici danas je odlučio da ostane na snazi vanredna situacija zbog snežnih padavina, koje će, kako je najavljeno, dostići i do pola metra visine.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović rekao je da su dodatne padavine u gradu formirale pokrivač od sedam do osam centimetra, a na Javoru, Mučnju i Goliji i u svim predelima sa većom nadmorskom visinom i do 15 centimetara, preneo je Glas Zapadne Srbije.

"Vanrednu situaciju nismo ukinuli jer imamo i najavu velikih snežnih padavina, odnosno crveni meteoalarm je upaljen nad zapadnom Srbijom", istakao je Mitrović.

Očekuje se da padavine formiraju snežni pokrivač i do pola metra, što će drastično otežati čišćenje i održavanje puteva koje smo mahom osposobili, naglasio je Mitrović te dodao da je ostao "još po neki zavejani nekategorisani put".

On kaže da su od početka zimske sezone u pripravnosti zbog održavanja puteva i da su sve raspoložive mašine kao i ljudstvo u pripravnosti.

"Do sada smo imali pomoć od Sektora za vanredne situacija, dobili smo 10 tona goriva iz robnih rezervi, od Puteva Srbije pomoć u mehanizaciji, jednu mašinu od Vojske RS koja čisti MZ Kušiće", rekao je Mitrović.

Moraće da potraže još pomoći ako se ovako nastavi, rekao je Mitrović i dodao da su pri kraju i sa budžetskim sredstvima koja su opredeljena za zimsko održavanje puteva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Z.Š., ilustracija)