Foto: Printscreen/ Youtube

PORODICA RAZOČARANA

BRITANIJA JE NEĆE! POPILA ŠUT KARTU! Oduzeto državljanstvo DŽIHAD NEVESTI! Nije se pokajala što se udala za glavoseču Islamske države! (VIDEO)

Tinejdžerki Šamimi Begum (19), koja je sa 15 godina pobegla iz Londona da bi se priključila Islamskoj državi u Siriji, oduzeto je državljanstvo Velike Britanije, navodi se u pismu koje je poslato njenoj porodici.

Planeta
> 09:39h

Begum, koja je u međuvremenu rodila sina, otkrivena je u jednom izbegličkom kampu u Siriji početkom ovog meseca, a izjavila je da želi da se vrati u Britaniju.

U pismu naslovljenom na njenu majku da se Begum lišava državljanstva.

Advokat porodice Begum rekao je da je porodica veoma razočarana tim potezom kao i da će razmotriti pravne načine da ospori tu odluku.

Britanski Skaj njuz prenosi da njeno državljanstvo može da se oduzme jer je ona istovremeno i državljanka Bangladeša.

Begum, koja se i dalje nalazi u izbegličkom kampu u Siriji, rekla je da je donekle pogrešila što je otišla u Siriju, ali da se ne kaje jer ju je to promenilo kao osobu.

"Udala sam se. U Britaniji ne bih našla nekog nalik njemu", rekla je ona i dodala da joj je jedno vreme bilo dobro, ali da su onda "stvari postale teže" i da to više nije mogla da izdrži.

Begum je jedna od tri tinejdžerke koje su u februaru 2015. godine napustile London da bi se priključili Islamskoj državi.

Begum je navela da je na internetu videla video snimke koji su je privukli Islamskoj državi, a kako tvrdi, iz Baguza, poslednjeg uporišta Islamske države u istočnoj Siriji, pobegla je pre dve nedelje.

Veruje se da se njen muž, Holanđanin koji je prešao u islam, predao grupi sirijskih boraca.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube