BRITANIJA NA NOGAMA PROTIV POVRATKA DIHADISTIČKIH NEVESTA: Njihovi muževi su silovali i odsecali glave dok su im se one divile i rađale decu!
Foto: YouTube prtscr / Sky News

bez milosti

BRITANIJA NA NOGAMA PROTIV POVRATKA DIHADISTIČKIH NEVESTA: Njihovi muževi su silovali i odsecali glave dok su im se one divile i rađale decu!

Planeta -

Dok teroristi Islamske države gube bitku za svoje poslednje uporište u Siriji, mnogi od njih pokušavaju da se "provuku" kao civili i bezbedno se domognu nekih evropskih zemalja, tvrde stručnjaci.

Tako se velika prašina podigla povodom molbi odbeglih tinejdžerki koje su se udale za teroriste, a sada žele da se vrate u svoje rodne zemlje. Jedna od njih, Britanka Šamima Begum je 2015. godine pobegla sa još dve svoje šklolske drugarice u Siriju, a sada u intervjuima iz kampa u kojem je moli da joj se dozvoli povratak kući. Javnost joj ne veruje da se pokajala, već strahuje da je reč o jednom od terorističkih planova.

foto: EPA / Neil Hall

Poznati novinar Pirs Morgan jedan je od mnogih koji je rešio da podigne glas protiv mogućnosti da se Šamimi omogući da se vrati u Britaniju, jer, kako kaže, džihadističke mlade su posebno zlo.

"To su devojke i žene koje su odlučile da napuste svoje porodice, domove, prijatelje i domovine kako bi otišle i udale se za najgore svetske teroriste. Bile su oduševljene idejom da sa njima imaju seks, rađaju im adecu, kuvaju im i bukvalno im se klanjau i obožavaju ih. A dok su one to radile, izigravajuće domaćice, njihovi muževi su bili zauzeti klanjem, silovanjem, mučenjem i odsecanjem glava. Te neveste Ismaske države su prosto neobjašnjive, poput onih žena koje šalju pisma sa srcima i ljubavnim porukama notornim serijskim ubicama koji su u zatvoru" rekao je on.

foto: YouTube prtscr / Comex Joe

Objašnjavajući dalje zašto im nikako ne bi trebalo dozvoliti da se "naivno pokaju i predomisle" a potom i vrate, Morgan ovim devojkama doslovno poručije" Odj*bite!"

On takođe ističe da nije slučajno da se se dve takve devojke, jedna Amerikanka i druga Britanka, pojavljuju u ovom trenutku u istom kampu u Siriji, i privlače medijsku pažnju moleći da se vrate kući kao da ništa nije bilo.

foto: YouTube prtscr / Sky News

Džihadistička mlada iz Amerike Hoda Mutana je, podseća on, pozivala putem dreuštvenih mreža islamiste u SAD da "se probude i počnu da prolivaju krv Amerikanaca" na velikim okupljanjima poput praznika i Memorijalnog dana (11.septembar). Druga nevesta, Britanka Šamima Begum je opravdavala teroristički napad na arenu u Mančesteru tokom kojeg je ubijeno mnogo mladih, nedužnih devojčica koje su došle na koncert Arijane Grande.

Žrtve upravo tog napada su otac i majka Britanke Aleks Kliz (21) koja je zgrožena idejom da se Šamimi dozvoli povratak u Britaniju. Dok su stajali u redu i čekali da pokupe svoje dve ćerke sa koncerta omiljene pevačice, njeni roditelji su ubijeni, a ona je ostala da sama brine o svojoj 12-godišnoj sestri.

foto: EPA / Andy Rain

Povodom tog gnusnog napada, Šamima je izjavila da ne može jednostrano da osudi taj čin jer na isti način ginu nedužne žene i deca i Islamskoj državi".

"Ova žena je hladno mogla da uporedi smrt onih koji su dobrovoljno otišli u teroristički rat i smrt onih koji su samo poveli svoju decu na koncert. To je monstruozno. A sada bi da se vrti zato što joj se tamo više ne sviđa... Mislim da Britanija sebi ne bi smela da dozvoli još ovakvih rizika!

I majka koja je u tom napadu izgubila 15-godišnju ćerku je užasnuta idejom da se Šamimi dozvoli povratak.

"Ne mogu da podnesem ideju da joj se dozvoli povratak. Razbolim se od same pomisli na to. Pobogu, to je neviđeni rizik za sve nas" rekla je Šarlot Kembel.

Mnoge od poznatih ličnosti u Britaniji takođe sumnjaju u Šamimino navodno pokajanje u medijima i ističnu da joj nikako ne bi trebalo dozvoliti povratak u zemlju koju je napustila, a slična situacija je i na društvenim mrežama gde se dihadističkim nevestama upućuju mnogo oštrije poruke.

Kurir.rs

Foto: YouTube prtscr / Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track