Foto: AP

vruće stolice

PRETNJE SEVERNE KOREJE PRED SUSRET KIMA I TRAMPA: Amerika nikada neće biti bezbedna ako pregovori u Vijetnamu budu okončani bez rezultata!

Severna Koreja je prvi put potvrdila da će se njen lider Kim Džong-un po drugi put sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

Planeta

Državni mediji Severne Koreje danas su preneli da narod SAD "nikada neće biti slobodan od pretnje po svoju bezbednost" ako pregovori između dve zemlje u Vijetnamu budu okončani bez rezultata.

Zvanična agencija KCNA kritikovala je američke Demokrate i još neke da "planiraju da osujete" drugi samit između lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

KCNA je optužila Trampovu administraciju da "sluša" protivnike dijaloga, čak i pored toga što su SAD pokrenule diplomatske napore sa Severnom Korejom, preneo je Rojters.

Kim je juče krenuo iz Pjongjanga blindiranim vozom u pratnji visokih zvaničnika i svoje uticajne sestre, kako bi stigao na samit zakazan za 27. i 28. februar, javila je severnokorejska zvanična agencija KCNA.

Tramp i Kim će se sastati u Hanoju, osam meseci nakon njihovog istorijskog susreta u Singapuru, gde su obećali da će raditi u pravcu pune denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Od tada je postignut neznatan napredak, a očekuje se da će se dvojica lidera fokusirati na to koje elemente nuklearnog programa bi Severna Koreja mogla početi da ukida, u zamenu za ustupke SAD.

Kurir.rs/Tanjug