Foto: AP

POSLE NAPADA NA TERITORIJU IZRAELA

OVAKO JE IZGLEDALA ŽESTOKA ODMAZDA IZRAELA: Pogledajte kako su zasuli raketama teroriste, helikopteri i avioni iznad Gaze (FOTO, VIDEO)

Vojska Izraela je bombardovala danas pozicije Hamasa u Pojasu Gaze kao odgovor na raketni napad na izraelski grad Kfar Sava, kada je povređeno nekoliko osoba.

Planeta

Tom prilikom je bila uništena višespratnica koju je navodno koristila obaveštajna služba Hamasa.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je izraelska vojska pokrenula punu ofanzivu na Gazu kao odgovor na raketne udare na njenu teritoriju, koja je pojačana u ponedeljak.

Netanjahu, koji je u utorak trebalo da govori na konferenciji o politici američkog Izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), završio je svoju posetu Vašingtonu ranije zbog izveštaja o lansiranju raketa iz Gaze na teritoriju Izraela.

Dok se u ponedeljak ukrcavao na avion za Izrael, premijer Izraela zapretio je potpunom invazijom na Gazu.

"Pružili smo veoma, veoma jak odgovor i Hamas treba da zna da nećemo oklevati da uđemo i načinimo sve potrebne korake“, rekao je on.

Za raketni napad na Izrael izveden iz Pojasa Gaze, izraelska vojska optužila je palestinski islamistički pokret Hamas i započela slanje trupa na granicu sa Gazom, kao i mobilizaciu rezervnog sastava.

Portparol izraelske vojske Mija Lifšiz izjavila je da su za sada mobilisane dve oklopne i dve pešadijske brigade, kao i da je počela mobilizacija rezervista.

U tom napadu je pogođena kuća u Mišmeretu, severno od grada Kfar Saba, a ranjeno je sedam osoba, uključujući bebu, dvoje dece i dve žene.

Kurir.rs

Foto: AP