RAKETNI NAPAD NA IZRAEL IZ POJASA GAZE! POGOĐENO NASELJE, 6 RANJENIH! NETANIJAHU ZAGRMEO: Odgovorićemo silom! (FOTO, VIDEO)
Foto: twitter, EPA/Abir Sultan

NAPETO

RAKETNI NAPAD NA IZRAEL IZ POJASA GAZE! POGOĐENO NASELJE, 6 RANJENIH! NETANIJAHU ZAGRMEO: Odgovorićemo silom! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

U raketnom napadu iz Pojasa Gaze povređeno je sedam Izraelaca, od kojih troje dece, saopštili su lekari.

"Izrael će silom odgovoriti na raketni napad koji je pogodio stambeni prostor severno od Tel Aviva, ranivši 6 osoba", izjavio je premijer Benjamin Netanijahu nakon sastanka s najvišim vojnim osobljem.

Lekari su naveli da je jedna žena zadobila povrede srednje težine. Još nekim stanovnicima bila je potrebna psihološka pomoć.

"Nakon alarma prijavljenog u području Šaron, identifikovano je jedno lansiranje iz Pojasa Gaze prema izraelskoj teritoriji", navodi se u najnovijoj izjavi IDF.

Kuća se zapalila i delimično srušila, ali vatrogasci su brzo stigli na mesto događaja i ugasili plamen dok su spasioci pretraživali ruševine u potrazi za preživelima.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu objavio je da prekida posetu Sjedinjenim Američkim Državama i vraća se u domovinu, kako bi rukovodio vojnim odgovorom na raketiranje.

"U svetlu događaja u oblasti bezbednosti odlučio sam da skratim posetu Sjedinjenim Američkim Državama. Za nekoliko sati ću se sastati sa predsednikom (SAD Donaldom) Trampom i odmah se vratiti u Izrael kako bih na terenu rukovodio našim akcijama", citirao je Netanijahua njegov kabinet.

Prema planu njegova poseta trebalo je da traje do 27 marta, a Netanijahu je, osim sa američkim predsednikom, trebalo da se sastane i sa proizraelskim lobijem AIPAC i rukovodstvom Kongresa.

U nedelju noću obnovljeni su sukobi između Palestinaca i izraelske vojske duž cele istočne granice Pojasa Gaze. Sukobi su povezani sa protestnim akcijama „Velikog marša povratka“, koje traju skoro godinu dana.

Ove akcije redovno prerastaju u sukobe sa izraelskim vojnicima. Međutim, oni negiraju optužbe za nesrazmernu primenu sile protiv Palestinaca.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Twitter i EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track