Foto: EPA/MIGUEL ANGEL POLO

STRAŠNO

SEKLI SU ME I OPET SASTAVLJALI, JA SAM LJUDSKA SLAGALICA: Jeziva životna priča španskog fudbalera kome je bezazlena povreda napravila PAKAO OD ŽIVOTA! (VIDEO)

Španski fudbaler Santi Kazorla u oktobru 2016. godine odigrao je utakmicu protiv Ludogoreca u Ligi šampiona, a od tada je čak deset puta operisao Ahilovu tetivu.

Fudbal
> 10:04h

Kada se stravična povreda dogodila engleski lekari su otpisali bivšeg reprezentativca Španije.

"Jedan doktor mi je rekao da bi trebalo da budem presrećan ukoliko posle ove povrede budem mogao da izađem u park i da se poigram sa sinom", rekao je jednom prilikom Kazorla za španske medije, a sada je otkrio jezive detalje koje je preživljavao tokom borbe da spasi nogu.

Naime, naizgled rutinska operacija se iskomplikovala. Došlo je do infekcije, zatim gangrene, pa je Kazorli u jednom momentu čak i život bio ugrožen, zbog čega su lekari razmatrali da mu amputiraju nogu.

Na njegovu sreću, sve se dobro završilo. Napornim radom, celodnevnim vežbama i naporima lekara, Kazorla se izvukao.

foto: Printskrin Twitter

Za engleski "Gardian" napisao je priču o životnoj borbi.

"Ja sam Santi Kazorla i ja sam ljudska slagalica. Deo mišića leve ruke mi je u desnom gležnju. Deo mišića desne noge je u desnoj peti, a onaj deo kod lakta zakrpljen je delom butnog mišića".

"U stopalu imam metalnu pločicu. Toliko su me rezali i 'slagali' da više nijedna tetovaža na meni nema nikakvog smisla. Sada su to kao nasumce razbacana slova".

"Imao sam bezbroj operacija kolena, gležnja i stopala. Hirurg Mikel Sančez je moj primer ubacio u specijalizaciju koju je napisao. On i fizioterapeuti mi kažu da nikada nisu videli tako ekstremni primer 'zašivanja' profesionalnog sportiste".

"Posle jedne operacije imao sam bakterijsku infekciju koja mi 'pojela' 10 cm tetive. Sve se događalo ispod kože pa je prava šteta otkrivena tek kad su opet otvorili gležanj".

"Nakon deset operacija opet me razrežu i zateknu žestoku infekciju. Tkivo uništeno, kost mekana. Bio sam u Arsenalu, Arsen Venger je rekao: "Ovo je nešto najgore što sam ikad video".

kazorla opet na terenufoto: AP

"Ja sam klasičan fudbalski fanatik. Zaljubljen sam u fudbal. Lud sam za fudbalom. A povrede i operacije su mi uzele 636 dana karijere u kojima nisam smeo da pipnem loptu".

"Porodica je htela 'da me se odrekne' jer su im lekari stalno govorili da nije u pitanju fudbal nego hoću li ikada više moći da hodam ili da li će mi možda amputirati nogu".

"Dvaput sam mislio da prekinem karijeru, 2015. i 2016. godine. Naprslina kosti u stopalu pa povreda ligamenata kolena. Igram, na poluvremenu se ohladim pa ne mogu da hodan od bolova".

"Venger je ljudina. On je nakon svih operacija aktivirao onu 'plus jedan' godinu ugovora u ime kluba i rekao mi 'Santi, oporavljaj se u miru. Imaš ugovor, misli na zdravlje'".

"Posle treninga plačem od bolova, a ženi kažem 'To su suze radosnice'. I bile su. Jer plakao sam od bolova, ali i od sreće. Sreće što mogu: šutnuti fudbalsku loptu!"

"Posle oporavka odem na prvi trening, saigrači u svlačionici gledaju moje ožiljke pa mene, pa ožiljke, pa mene... I onda kolektivno: "Gde ćeš ti sa tom nogom, jesi normalan"?!

"Nedavno su igrale legende Arsenala i Reala, na "Emirejtsu". Moje ?topdžije' me nisu zvale da igram, a znate zašto? Jer je to tekma za bivše igrače, a ja: još uvek igram fudbal!"

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: