Foto: AP

prete mu zbog snimanja spota za pupovca

SVI ZNAJU DA SAM PATRIOTA I TUĐMANOVAC, A SAD ME ZOVU ČETNIK! Ćiro Blažević: Izgleda da su odjednom zaboravljene moje zasluge za Hrvatsku

Miroslav Blažević snimio spot za SDSS u kojem zove Hrvate da glasaju za srpskog kandidata na evropskim izborima, a zbog svega toga naišao je na osudu tamošnje javnosti.

Fudbal
> 22:52h

Miroslav Ćiro Blažević, fudbalska legenda iz Hrvatske, podržao je Srbe u kampanji za evropske izbore! Zbog toga su mu mnogi uputili najgroznije uvrede, otkrio je on za Kurir.

Blažević je čak postao zaštitno lice Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca i glavni je junak u promotivnom spotu kojim se hrvatski građani pozivaju da glasaju za ulazak srpskih kandidata u Evropski parlament.

"Evo pre neki dan su mi na Fejsbuku objavili umrlicu na kojoj je samo jedan ožalošćeni, a to je Pupovac. Na ulici mi psuju mater četničku. Izgleda da su odjednom zaboravljene moje zasluge za Hrvatsku. Ali ja imam čistu savest. Osvedočeni sam patriota, poznato je da sam ja tuđmanovac, da sam i plenkovićevac. Inače, mislim da je Plenković umereni političar. Vidim da mi ništa ne zamera iako sam, moram priznati, očekivao njegovu reakciju i čak mislio da bi ona mogla biti i drugačija. Ovako, pokazao je da razume razloge zbog kojih sam se odlučio pomoći Pupovcu", rekao je Blažević za NIN.

U Beogradu mi govore "Ćiro, majstore"

Dolazite li u Beograd, kako vas ovde primaju i da li vam zameraju što ste podržavali Tuđmana, a i sada se deklarišete kao tuđmanovac?

A ne, vi Srbi imate tu elastičnost koja nama nedostaje. Kad dođem u Beograd, još mi govore "Ćiro, majstore", a ovdje "Ćiro, pederu". U Beogradu se osjećam jako, jako ugodno.

kurir.rs / kurir sport