ĆIRO, SRBINE! Hrvatska fudbalska legenda u SRPSKOJ KAMPANJI! Svi mi je*u majku što sam podržao Pupovca! (VIDEO)
Foto: AP/Miso Lisanin, Marina Lopicic

NEVEROVATNO

ĆIRO, SRBINE! Hrvatska fudbalska legenda u SRPSKOJ KAMPANJI! Svi mi je*u majku što sam podržao Pupovca! (VIDEO)

Fudbal -

Hrabro Miroslav Blažević snimio spot za SDSS u kojem zove Hrvate da glasaju za srpskog kandidata na evropskim izborima

Miroslav Ćiro Blažević, fudbalska legenda iz Hrvatske, podržao je Srbe u kampanji za evropske izbore! Zbog toga su mu mnogi uputili najgroznije uvrede, otkrio je on za Kurir.

Blažević je čak postao zaštitno lice Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca i glavni je junak u promotivnom spotu kojim se hrvatski građani pozivaju da glasaju za ulazak srpskih kandidata u Evropski parlament.

Pljuvačina

Hrvatski trener, poznat po svojoj vrcavosti i direktnosti, ispričao je za naš list da su ga zbog ovog poteza mnogi ispljuvali i izvređali.

- Svi su se iznenadili, pljuju me i prijatelji i neprijatelji. Neki mi čestitaju, neki mi je*u majku što sam podržao Srbe, ali meni je savest čista. Srbi su me zvali, dok se ovi moji nisu setili. Smatram da moramo biti solidarni jedni prema drugima i ovaj moj gest treba da bude primer svima. Za pametne je prošlost gotova. Meni niko ništa ne može - poručuje Blažević.

Na pitanje o čemu se u spotu radi, Blažević je bio zagonetan:

- Ne smem da otkrivam. Nešto vezano za traktore, a tamo gde ima traktora, ima i dece...

I Pupovac drži u tajnosti sadržaj spota koji je tek snimljen i biće emitovan za dva-tri dana.

- SDSS priprema nekoliko video-poruka uglednih Hrvata i Ćiro Blažević je jedan od njih. Zahvalni smo svim ljudima koji su podržali našu ideju i, uprkos različitim političkim uverenjima, žele Hrvatsku koja će biti tolerantna i u kojoj će Srbi živeti dostojanstveno - rekao je Pupovac za naš list.

Podrška

Prema rečima potpredsednika SDSS Borisa Miloševića, stranka je za kampanju tražila prepoznatljive ličnosti koje bi hrabro izašle da javno podrže srpske kandidate na EU izborima i Ćiro Blažević je bio idealan izbor:

- Pristao je bez mnogo razmišljanja. Naša kampanja je i dosad izazivala burne reakcije u Hrvatskoj. Verovatno će tako biti i kada krene emitovanje ovog spota u kojem je gospodin Ćiro glavni junak.

Mračne poruke na plakatima ZAKOLJI SRPSKU DJECU

foto: Facebook

U centru Zagrebu na bilbordima SDSS osvanula je najmorbidnija poruka koja poziva na klanje dece. Na plakatu sa likom Pupovca ispisani su ustaški simboli i poruka „Zakolji srpsku djecu“ i „Ubi Srbina“.

- Zagreb, moj grad. Grad moje dece, mojih studenata i mojih prijatelja. Grad koji mi je dao koliko i moji roditelji. Grad kojem dajem koliko deca mogu dati roditeljima. Ovo nije poruka mog grada. Zagreb je Загреб!“ - napisao je Pupovac na Fejsbuku.

(Kurir.rs / Ivana Kljajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track