Foto: AP

Stefani Grišam

MELANIJINA SARADNICA SADA ŠTITI TRAMPA OD NOVINARA: Prva dama SAD otkrila ko je novi sekretar za štampu Bele kuće (VIDEO)

Stefani Grišam zamenit će Saru Sanders kao sekretara za medije Bele kuće, objavila je prva dama Melanija Tramp.

Planeta

"[Predsednik] i ne možemo da zamislimo bolju osobu koja bi služila administraciji i našoj zemlji", rekla je prva dama u utorak.

Grišamova je ranije radila kao direktorka komunikacija za prvu damu a bila je angažovana je i na kampanji predsednika Trampa za 2016. godinu.

Bivša sekretarka Sara Sanders Vašington će zameniti rodnim Arkanzasom, ali šta će raditi nije poznato, jedno je sigurno - i dalje će biti "Trampova devojka".

"Nastaviću da budem jedna od najglasnijih i najodanijih pobornica predsednika i njegove agende. Znam da će on imati još šest neverovatnih godina", najavila je Sara Sanders.

Takva, odana po svaku cenu, bila je otkad je prvi put stala za govornicu u Beloj kući, a nakon što je njen šef Šon Spajser otišao s te pozicije. Iza nje će ostati kontroverzna ostavština - činjenica da rekordna 94 dana nije održala konferenciju za novinare (jer je Tramp odlučio da komunicira sa novinarima sam) te da je otvoreno i nebrojena puta lagala za njega. Suprotno prirodi njene funkcije, njena publika, tvrde kritičari, nije bila američka javnost i ostatak sveta, nego samo jedna jedina osoba - sam predsednik Tramp.

Kurir.rs/Washingron Examiner

Foto: AP