Foto: Beta/Vlada Severne Makedonije, Aleksandar Jovanović Cile

afera reket

ZAEV DEBELO PLAĆA SRPSKE SAVETNIKE, PLUS BAKŠIŠ: Makedonski premijer obnovio ugovor sa Bašanovićem, MESEČNO GA PLAĆA 1.500 EVRA! Obradoviću, Šubari i Cvetkoviću po 300 evra manje!

SKOPLJE - Premijer Zoran Zaev ovog leta produžio je ugovore sa četiri saradnika iz Srbije za još godinu dana, potvrdila je vladina pres služba.

Severna Makedonija
> 15:26h

Otkako je Zaev 2017. došao na mesto premijera, angažovao je nekoliko spoljnih saradnika, uključujuči i četvoricu iz Beograda. Njihovi ugovori potpisani su na dve godine i isticali su ovog leta.

Bivši menadžer Zoran Bašanović i bivši direktor EPS Aleksandar Obradović pomoćnici su u sektoru spoljnih ekonomskih poslova koje vodi bivši direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara, pomoćnik premijera za investicije, a Vladimir Cvetković je angažovan kao IT ekspert.

Bašanović se sa Zaevom dogovorio o mesečnoj naknadi od 1.500 evra, dok Obradović, Cvetković i Šubara dobijaju po 1.200 evra. Italijanski portal La Verita, kao i makedonski mediji već danima pišu o umešanosti Bašanovića u aferu "Reket" u kojoj se vrte milioni evra.

Teško je poverovati da Bašanović i njegova supruga Bojana žive na tako visokoj nozi od njegove plate.

Kurir.rs/BIRN

Foto Beta/Vlada Severne Makedonije, Aleksandar Jovanović Cile