Foto: Zorana Jevtić

malo ko je znao

BOGDAN DIKLIĆ DOŽIVEO JE TEŠKU POVREDU NA SNIMANJU FILMA: Kolege nisu mogle nikako da mu pomognu! Glumac otad ima STAKLENO OKO!?

Pop kultura

Bogdan Diklić je na snimanju filma "Turneja", pre 11 godina nedaleko od Prijedora, ispalio rafal iz klašnjikova, a jedna od ispaljenih čaura pogodila ga je pravo u levo oko. U pitanju je, kako se navodi, bila manevarska municija, a kolege su odmah pritrčale da mu pruže pomoć.

Kako nije bilo moguće da mu se ukaže pomoć na terenu, producent filma i glumac Tihomir Stanić, direktor Slobodan Pavićević i reditelj Goran Marković povređenog Diklića odmah su stavili u automobil i odvezli u bolnicu u Prijedor, odakle je prevezen u Banjaluku.

Oftalmolozi su ga pregledali, konstatovali da je povreda oka teška i sanitetskim vozilom Diklić je prevezen na VMA. Kako se priča po kuloarima glumišta, Diklić od tada ima stakleno oko, ali o tome ne voli da priča.

Godinu dana nakon ove nesreće Bogdan je opet jedva preživeo! Naime, samo godinu dana nakon tragedije sa puškom, Bogdanu je pozlilo u toku predstave "Kandid ili optimizam" na Sterijinom pozorju pa je posle reanimacije hitno prebačen u kamenički Institut za kardiovaskularne bolesti.

U toj zdravstvenoj ustanovi mu je, navodi se, dijagnostikovana plućna tromboembolija, a kasnije mu se stanje naglo pogoršalo razvojem akutnog infarkta miokarda (srca).

foto: Zorana Jevtic

Kurir.rs/Alo/Foto: Zorana Jevtić