Najnovije vesti

POSLEDNJA ULOGA MARKA NIKOLIĆA BILA JE UZ BOGDANA DIKLIĆA: Glumac sa mukom progovorio o pokojnom kolegi! Samo mi se ĆUTI...
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

TUŽAN

POSLEDNJA ULOGA MARKA NIKOLIĆA BILA JE UZ BOGDANA DIKLIĆA: Glumac sa mukom progovorio o pokojnom kolegi! Samo mi se ĆUTI...

Pop kultura

Jedna od poslednjih uloga Marka Nikolića je u seriji gde ga publika s puno pažnje gleda kako na jednom splavu na Savi, sa dva drugara (u tumačenju Predraga Ejdusa koji je nedavno preminuo i Bogdana Diklića).

Na vest o smrti Marka Nikolića, Bogdan Diklić kaže:

"Ne znam šta bih rekao. Ukočene su mi vilice... Strašnu vest sam čuo sinoć kasno, jutros ponovo. Kao i još jednu strašnu vest; da nas je napustio takođe veliki glumac Ivo Gregurević. Jezivo. Nemam reči. Ćuti mi se. Samo mi se ćuti", rekao je on.

foto: Dragana Udovičić

Glumac Marko Nikolić preminuo je 2. januara, a biće sahranjen u subotu, 5. januara u 14:30h u Aleji zaslužnih građana. Kako je potvrđeno iz službe za informisanje Novog groblja, opelo će biti održano u 14h.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Od 1963. do 2018. godine Marko Nikolić glumio je u preko 80 ostvarenja, što televizijskih, što filmskih, što pozorišnih, a uživao je veliki ugled među kolegama.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...