Premijera u Teatru Vuk

ZVEZDE SERIJE ISTINE I LAŽI PAJIĆ I KALIČANIN ZAJEDNO NA POZORIŠNOJ SCENI: Naša priča o traganju za slobodom i omaž Merlinki i Žilniku! (VIDEO)

Dobar spoj: U komadu „Strah od leptira“ glavne uloge igraju zvezde serije „Istine i laži“ Zoran Pajić i Dušan Kaličanin

Pop kultura

Predstava "Strah od leptira" po tekstu Galine Maksimović, koji je nastao po motivima romana "Poljubac žene pauka" Manuela Puiga, biće premijerno izvedena večeras na sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk.

Režiju potpisuje Isidora Goncić, a glavne uloge igraju zvezde serije "Istine i laži" Dušan Kaličanin i Zoran Pajić. Ovom predstavom nekadašnja UK "Vuk Stefanović Karadžić" otvara novu sezonu i predstavlja novo ime Teatar Vuk. Ekipa Kurira prisustvovala je jednoj od proba. "Strah od leptira" je, kaže Pajić, predstava o traganju za slobodom.

foto: Nemanja Nikolić

- Radnja se dešava devedesetih u zatvoru. Igram političara koji traga za slobodom. On je na kraju i nađe na nekom drugom mestu, kad padnu sve maske - objašnjava Pajić.

Kaličanin priznaje da se Zorana poznaje mnogo pre saradnje na seriji.

- Upoznali smo se na snimanju filma "Jesen stiže, Dunjo moja" Ljubiše Samardžića. Ostao sam vezan za Zorana, a prijateljstvo se rodilo na snimanju seriju - ističe glumac.

foto: Nemanja Nikolić

Isidora Goncić kaže da nije imala dilemu da li je treba da postavi jedan ovakav komad.

- Mnogo volim sve što je vezano za Vjerana (Merlinku) i nije bilo teško ubediti me da ovo treba da radim. Odabir Dušana i Zorana mi je bio prirodan jer se poznaju dug niz godina. U predstavi, pored Vjerana, pravimo omaž i Želimiru Žilniku, kao i filmovima "Leptirica" i "Crni bombarder" - kaže rediteljka.

foto: Dragana Udovičić

U scenama se na video-zidu pojavljuje i Isidorin otac Bule Goncić.

- Tata je bio logičan izbor jer u drami ima tri lica. Želela sam kao mala da budem policajac. Nisam oca uopšte percipirala kao javnu ličnosti. Mislila sam da su svima očevi poznati - konstatuje rediteljka.

Kurir.rs/Lj.R Foto: Nemanja Nikolić