Foto: Shutterstock

RECEPT

BOLJA JE OD AJVARA: LOVAČKA SALATA će vas oduševiti, a dobra je i za ZDRAVLJE! Kod muškaraca smanjuje rizik od RAKA PROSTATE!

Žena

Jedna od omiljenih jesenjih aktivnosti domaćica, svakako je priprema zimnice. Pored ajvara i turšije, mnoge žene prave razne salate, a mi smo našli jednu čiji će vas ukus oduševiti! U pitanju je lovačka salata.

Sastojci:

- 1 kg paradajza

- 3 kg paprika roga

- 1 veza peršuna

- 1 glavica belog luka

- 4 lovorova lista

- 1/2 kašike bibera u zrnu

- 2 kašike šećera

- 2 kašike soli

- 1 dl ulja

- 1/2 kesice konzervansa

foto: profimedia

Priprema:

1. Paradajz operite i ogulite. Iseckajte ga na malo krupnije komade kako se ne bi raspao prilikom kuvanja. Stavite ga u šerpu.

2. Zatim operite paprike i iseckajte ih na komadiće. Stavite ih u šerpu. Dodajte sitno iseckanu glavicu belog luka, četiri lovorova lista, dve kašike šećera i soli i 1 dl ulja. Stavite na srednju temperaturu i promešajte. Pržite sve 35 minuta.

3. Tegle stavite u rernu na 200 stepeni da se ugreju 15 minuta. Dok se one greju, u salatu stavite vezicu peršuna. Promešajte. Dodajte zrna bibera i ostavite na vatri još pet minuta.

foto: Profimedia

4. Sklonite s vatre i dodajte pola kesice konzervansa. U tegle sipajte salatu, zatvorite je, prevrnite naopako i preko njih stavite ćebe. Neka se tako salata hladi celu noć.

Napomena: Za ovu salatu povrće mora biti u potpunosti zdravo i neoštećeno, tegle sterilisane, a poklopci čisti.

Konzumiranjem ove salate pomoći ćete svom zdravlju jer je glavni sastojak od kog se ona pravi paprika, koja je bogata C vitaminom. Osim toga, ovo po vrće pomaže u popravljanju vida, a kod muškaraca smanjuje rizik od raka prostate.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto:Shutterstock