Foto: Kurir.rs/T. Ilić

pristup turističkim lokalitetima

LAKŠE DO PODZEMNOG GRADA KARAĐORĐEVIĆA I SREDNJOVEKOVNOG ARHEOLOŠKOG NALAZIŠTA: Postavljena turistička signalizacija u Malom Zvorniku (FOTO)

Srbija

Posetioci malozvorničke opštine vrlo lako mogu pronaći sve ono što im nudi ovaj kraj zahvaljujući ovih dana postavljenoj turističkoj signalizaciji koja ih upućuju na ovdašnje turističke lokalitete.

Postavljeno je ukupno trinaest tabli duž saobraćajnica koje upućuju turiste ka nedavno uređenom Podzemnom gradu Karađorđevića, HE ‘’Zvornik’’, Zvorničkom jezeru, mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Radaljskoj banji, Radaljskom jezeru kao i ostalim interesantnim mestima koja nudi pogranični gradić na obali Drine.

foto: Kurir.rs/T. Ilić

U lokalnoj samoupravi kažu da je turistička signalizacija postavljena prvi put i da će biti značajna za razvoj turizma i porast broja posetilaca, posebno onih u prolazu koji će sada blagovremeno znati šta je to što mogu posetiti u Malom Zvorniku.

Postavljanje turističke signalizacije obavljeno je uz podršku resornog ministarstva, a koštala je oko tri miliona dinara, saopšteno je na opštinskom sajtu.

foto: Kurir.rs/T. Ilić

Naknadno će, kada bude uređeno, za turiste odgovarajućom signalizacijom biti obeleženo i arheološko nalazište ‘’Orlovine“, iznad Malog Zvornika, na kome se nalaze ostaci srednjovekovnog utvrđenja.

(Kurir.rs/T. Ilić)