Foto: Marina Lopičić

rekao u briselu

VUČIĆ PUTUJE U IRAN, POSETA ZBOG POBEDE SRPSKE DIPLOMATIJE: Zahvaliću im što su pomogli da Slavici vratimo decu koju je otac oteo pre četiri godine

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će za mesec dana posetiti Iran i da će se tada, kaže, zahvaliti iranskim prijateljima na angažovanju da se u Srbiju, majci Slavici Burmazović vrate njena deca.

Vučić je kazao da će posetu iskoristiti i da sa iranskim zvaničnicima razmotriti kakve su mogućnosti za dalje unapređenje saradnje dve zemlje.

"Tako se ponaša nezavisna i suverena zemlja i za to neću ni od koga da tražim dozvolu, niti bilo koga šta da pitam, već da vidim koliko novih dobrih ugovora za Srbiju možemo da napravimo", rekao je Vučić novinarima u Briselu nakon sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i komesarom za pristupne pregovore Johanesom Hanom.

Ranije danas deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su u Beograd.

(Kurir.rs/Tanjug)