Foto: AP/Jose Luis Magana

lažna uzbuna

AMERIKANCI SE OBRUKALI: Digli lovce zbog sumnjive letelice iznad Bele kuće, a ispostavilo se da se radi o JATU PTICA!

Bela kuća je u utorak bila nakratko zatvorena zbog neidentifikovane letelice, ali se sada smatra da je problem moglo da napravi i najobičnije jato ptica.

Planeta

Vojni izvor je rekao da se istražuju tri moguća uzroka incidenta: jato ptica, bespilotne letelice i atmosferske anomalije. Izvor je takođe rekao da helikopteri i lovci koji su poslati da istraže vazdušni prostor iznad glavnog grada SAD nisu našli ništa što bi moglo da podrži teoriju o pticama.

Dva izvora sa Kapitola, međutim, tvrde da bi misteriozni objekat mogao biti jato ptica, budući da se kretao relativno sporim tempom, a njegovi oborisi su se pojavili i zatim nestali sa radara.

Snimak razgovora kontrole vazdušnog saobraćaja i pilota vojnih aviona ukazuje da je pilot prijavio jato ptica u vazdušnom prostoru i rekao da ide prema severozapadu.

Podsetimo, mediji su izvestili da je povređen vazdušni prostor Vašingtona, što je dovelo do privremenog zatvaranja Bele kuće i evakuacije zgrade Kongresa. "Opasnost" je trajala oko 30 minuta, ali je Komanda za vazduhoplovnu odbranu Severne Amerike ipak podigla borbene avione kako bi presrela "sporo kretanje" zbog kojeg je Bela kuća bila blokirana.

Inače, vojni budžet SAD iznosi oko 700 milijardi dolara.

Kurir.rs/CNN Foto: AP