Foto: Foto: Youtube/Printscreen

BEZ IZNENAĐENJA

OSMI KONGRES DPS U PODGORICI: Biraju predsednika, a Milo jedini kandidat (VIDEO)

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) danas na stranačkom kongresu bira predsednika, a jedini kandidat za tu funkciju je dugogodišnji lider te partije i aktuelni šef države Milo Đukanović.

Crna Gora

Na osmom stranačkom kongresu koji se održava u Podgorici biće izabran i zamenik predsednika partije, novi glavni odbor, pa usvojen inovirani stranački program u čijem je fokusu, kako su ranije objavili mediji, obnova Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

U kadrovskim rešenjima za čelne stranačke dužnosti nema iznenađenja jer je stranačka baza, pored Đukanovića, jednoglasno predložila aktuelnog premijera Duška Markovića da i dalje bude zamenik predsednika stranke.

Đukanović je na početku pozdravio učesnike i goste kongresa, izjavio saučešće porodicama žrtava zemljotresa u Albaniji i poručio da će Crna Gora i dalje pružati pomoć i podršku toj zemlji.

Svečanom i za javnost otvorenom delu kongresa prisustvovali su premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, generalni sekretar Socijalističke internacionale Lusi Ajla, stranački predstavnici iz BiH i Albanije.

Stranački kongres su pozdravili lideri partija koje zajedno sa DPS-om čine vlast u Crnoj Gori.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen