Foto: Printscreen Prva TV

NEĆETE VEROVATI

RUŽICA OLAH JE JEDINA U SRBIJI KOJA JE ZATRUDNELA, A IMA RAK KRVI! Od kako očekuje dete desilo se ČUDO!

Žena

Iako je obolela od retkog malignog oboljenja krvi, Ružica Olah iz Odžaka čeka bebu. Kaže da se oseća odlično već pet meseci i da su simptomi bolesti nestali sa trudnoćom. Lekari u Srbiji kažu da im nije poznato da je ovakav slučaj igde zabeležen.

Ružica je imala 27 godina kada je obolela od raka krvi. Sada ima 39. A otkako je u drugom stanju nema simptome mijelofibroze. I definitivno je jedina žena u našoj zemlji koja je tokom ove bolesti zatrudnela. Kaže da je bio šok kada je saznala da boluje od ove bolesti, ali i ovo je bila vrsta šoka, samo poziitivnog, jer se na lepe vesti čovek navikne.

foto: Printscreen Prva TV

"Deset godina svakodnevno, i danju i noću imate temperaturu, bolove i odjednom toga nema. Najgore pitanje koje čovek može u tom momentu sebi da postavi i od kog treba bežati i nikako ne pomišljati na to je "zašto baš ja", to je pitanje koje uglavnom ubija psihu", priznaje Ružica Olah.

Ružica je jedina osoba u Srbiji koja je zatrudnela dok boluje od mijelofibroze. Udruženjima za retke bolesti nije poznato da je ovakav slučaj zabeležen bilo gde u svetu. Mijelofibroza je izuzetno retko i agresivno maligno oboljenje. U koštanoj srži razvija se fibrozno tkivo koje dovodi do toga da se proizvodnja krvi smanji.

Kurir.rs/Prva/Foto: Printscreen, Prva TV