Foto: Profimedia

PAZITE NA ZDRAVLJE

NISTE STIGLI DA SPREMITE PILETINU, PA STE JE STAVILI U ZAMRZIVAČ? Nikako ne smete da je jedete kada se desi OVO!

Žena
> 11:32h

Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili piletinu u mesari kako biste napravili ručak ili večeru, ali niste stigli ili vam se jednostavno nije dalo pa ste je stavili u zamrzivač? Znate li onda koliko dugo ta narezana piletina može stajati u zamrzivaču i kako znati kada se pokvarila? Postoje tri stvari pomoću kojih možete videti je li vam se piletina pokvarila, a to su boja, miris i tekstura.

foto: Profimedia

Piletina prirodno ima dosta jarku, ružičastu boju, a ako primetite da vam boja bledi i pretvara se u sivu i tamnu boju to znači da vam se piletina kvari. Uz to, pokvarena piletina ima dosta jak i loš miris koji odmah daje do znanja da više nije dobra za konzumaciju.

Normalno je i prirodno da piletina ima malo sluzavu i mokru teksturu, ali ako takva i ostane nakon pranja to je znak da vam piletina više nije dobra i trebata je baciti.

Iako piletina u zamrzivaču možete trajati i nekoliko dana nakon roka označenog na pakovanju, ako primetite neki od ova tri znaka, najsigurnije vam je da bacite tu piletinu.

Kad se radi o kuvanoj ili pečenoj piletini, ona može ostati u zamrzivaču tri ili četiri dana, ako je pravilno spakovana. Što znači da mora biti u posudi u koju ne ulazi vazduh, ali ponovo je važno verovati u svoja čula. Ako promeni boju, bacite je u smeće.

Na kraju, uvek je najbitnije vaše zdravlje pa ako i samo sumnjate da je piletina pokvarena, radije je bacite nego da se ozbiljno razbolite.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia