Foto: Profimedia

na svim kontinentima njegove slike

SLIKAM ONO ŠTO NIJEDNA MAŠINA NEĆE MOĆI DA POSTIGNE! Mihajlu Miši Kravcevu znači da njegovu umetnost LJUDSKA DUŠA oseti!

Pop kultura

Slike Miše Mihajla Kravceva prodaju se na svim kontinentima. Nastupio je na zajedničkoj revijalnoj izložbi za vreme 58. Bijenala umetnosti u Veneciji, na poziv stalnog selektora, Đorđa Grasa (Giorgio Grasso).

foto: Profimedia

"To ne znam ni sam tačno da objasnim, ali činjenica je da ta posebna energija i privlačnost zaista postoji. Znam da neki viđeniji ljudi iz poslovnog sveta, kao oči u glavi, čuvaju moje slike konja i čak ih ponekad nose sa sobom, sa kontinenta na kontinent, iz čistog sujeverja da im bez njih posao neće ići tako dobro. Opšte je poznato da su uz moje flamingose mnogi našli svoje životne saputnike, mnogo njih se udalo, oženilo, ili sredilo svoje emocije, pošto su ih okačili na zid. To se pročulo, pa su mi često dolazili i njihovi prijatelji, na preporuku, da se i njima dogodi isto", kroz osmeh kaže Miša.

"I dalje ću se truditi da na svim svojim delima ljudima dajem onu dimenziju koje nema u današnje digitalno doba Fejsbuka, Instagrama, fotošopa i ostalih platformi. Ja im kroz slike dajem dimenziju mašte ljubavi i snage koja nam je svima potrebna, ono što se ne može fotografisati, naslikati, opisati, dodirnuti, onu petu dimenziju koja se na njima oseća i koja se prenosi dalje kao logos. U vreme današnje tehnologije, ne pada mi na pamet da slikam bilo šta što svaki foto aparat ili čak mobilni telefon mogu da urade brže od mene. Ja slikam samo ono što nikada nijedna tehnologija ili mašina nikada neće moći da postigne, a što će svaka ljudska duša odmah moći da oseti i prepozna", dodao je Kravcev.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva