Foto: Youtube prtscr / RTRS vijesti

u mrkonić gradu

DODIK: Svi Srbi su jedno, a bez SPC nema ni srpskog naroda!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mrkonjić Gradu da ne postoje bosanski Srbi, već da su svi Srbi jedan narod, ma gde živeli.

Bosna i Hercegovina

Dodik je rekao da su podele među Srbima neprihvatljive, pozivajući srpski narod na jedinstvo i očuvanje svog identiteta.

On je istakao da bez Srpske pravoslavne crkve (SPC) nema ni srpskog naroda, navodeći kao primer za to dešavanja u Crnoj Gori povodom usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Srpski član Predsedništva BiH je naveo da je Mrkonić Grad "herojski grad", koji je tokom rata u BiH bio potuno uništen, a posle rata obnovljen.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za pomoć i podršku Republici Srpskoj.

Mada mu je sinoć preminuo otac, Dodik je u Mrkonjić Gradu danas dočekao predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić mu je zahvalio na gostoprimstvu i rekao da razume ako Dodik odmah krene kući.

Predsednica RS Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je bila u prilici da u Mrkonjić Gradu dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"To je znak našeg jedinstva i naše dobre saradnje", kazala je ona. Zahvalila je i institucijama RS i Srbije koje dobro sarađuju.

"Ovo je grad koji je bio veliki stradalnik, a danas sa ponosom kažemo da je ovo grad u koji se vratio život. To smo uspeli, naravno, i uz pomoć Srbije", kazala je Cvijanovićeva.

Predsednik Srbije će posle Mrkonjić Grada posetiti Drvar, gde će otvoriti pogon fabrike "Jumko", a posetu BIH možete pratiti uživo OVDE.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / RTRS vijesti