Foto: Youtube prtscr / Vijesti online

napetost u cg

KNEŽEVIĆ PROZVAO POLICIJU: Objavite snimke upada u kuću da građani vide maltretiranje moje porodice!

Poslanik Demokratskog fronta, Milan Knežević, pozvao je nadležne da objave crnogorskoj javnosti snimak upada u njihovu kuću, jer će se, kako je kazao, na snimku najbolje može videti "brojnost represivne hunte i njihove namere prema ženi od 69 godina za koju su znali da je sama u kući."

Crna Gora

Službenici crnogorske Uprave policije izvršili su prekjuče pretrese na sedamnaest lokacija i priveli šesnaest osoba, a među njima i majku Milana Kneževića. Iz Uprave policije tvrde da su zakonito pretresli kuću Kneževića, ali i sve ostale u kojima su prekjuče bili u Zeti.

"Saopštenje Uprave policije da su moja majka i brat od strica bili upoznati sa svojim pravima prilikom demoliranja naših porodičnih domova, i da nisu imali primedbi na postupanje policije, predstavlja klasičnu zamenu teza, i pokušaj da se brutalno maltretiranje moje uže porodice prezentuje kao javno kriminalno žigosanje", rekao je Knežević i dodao da je u startu prekršen zakon.

"Istina je sledeća, kršeći Naredbu o pretresu, umesto u 06 h kako to piše u istoj, demoliranje moje porodične kuće otpočelo je oko 5:20 h, tako što su razbili ulazna vrata, s uperenim dugim cevima u moju majku bez pokazivanja naredbe i prisustva svedoka. Pretres je toliko bio detaljan da su istraživali i čitulje mog pokojnog oca i strica koje čuvamo kao uspomenu na njih. Moj brat od rođenog strica, u prisustvu tri ćerke, supruge i majke, ležao je sat vremena na podu dok su u njega bile uperene duge cevi. Najstarija ćerka koja se sedam godina leči od tumora, dan pre upada maskiranih krvnika primila je hemoterapiju, a srednjoj maloletnoj ćerki, dok je još bila u krevetu uperili dugu cev u čelo, od čega joj je pozlilo. A strinu, ženu narušenog zdravlja od 71 godinu su odgurnuli u sobu i zatvorili joj vrata. Moje bratanične su na kraju završile u Urgentnom centru, za šta postoji i medicinska dokumentacija", kazao je Knežević.

Kurir.rs / Vijesti.me, Foto: Youtube prtscr / Vijesti online