BACILI SU NA POD I GAZILI SLIKU MOG POKOJNOG OCA: Knežević opisao kako mu je uhapšena majka i odvedena sa lisicama!
Foto: Facebook / DF, EPA

profesorka u penziji

BACILI SU NA POD I GAZILI SLIKU MOG POKOJNOG OCA: Knežević opisao kako mu je uhapšena majka i odvedena sa lisicama!

Crna Gora -

Milan Knežević, jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta i poslanik u crnogorskom parlamentu, objasnio je u kakvoj atmosferi je uhapšena njegova majka Ratka Knežević prilikom upada maskiranih policajaca u njihovu porodičnu kuću juče ujutru.

"Moja majka je navodno uhapšena jer je u trenutuku dok je dvadesetak maskiranih policajaca sa fantomkama na glavama, rušilo našu porodičnu kuću, i u trenutku kad su porodičnu fotografiju mog pokojnog oca bacili na zemlju i počeli da je gaze, uputila im nekoliko kletvi. Oni su se osetili ugroženo od kletvi 70-godišnje žene, profesorice u penziji, koja je 40 godina radila u prosveti. Toliko su bili uplašeni da su svi podigli krivičnu prijavu protiv moje majke i sa lisicama na rukama je odveli u Centar bezbednosti, a potom i spustili u takozvanu Betonjerku", objasnio je Knežević za TV Prva.

On je dodao da je njegova majka Ratka Knežević u ovom trenutku dobro i da se oseća ponosno.

"Kao i kod desetine i desetine hiljada građana, i njen je najveći greh to što se nalazila na litijama i molebanima u Podgorici i Zeti, kao i ostali uhapšeni građani koji su odvedeni u 5 sati ujutru kao najokoreliji kriminalci" zaključio je Knežević.

Knežević je potom na konferenciji za medije dodao da je policija čekala da on i njegov brat Mirko otputuju za Beograd kako bi pretresli njihovu porodicnu kuću. Sudija za istrage Osnovnog suda Miladin Pejović je, kako je rekao, još 28. januara izdao nalog za pretres porodične kuće Kneževića.

"Tri dana su znali da postoji naredba i mogli su da je pretresu kada smo kod kuće brat i ja. Čekali su da odemo u Beograd i organizovali akciju na ženu od 69 godina", rekao je Knežević, prenele su Vijesti.

On je kazao da je njegov brat Mirko u Beogradu i da dolazi sutra uveče u Podgoricu.

"Moj brat nije uradio ništa protiv zakona ove države. Želeli smo da ovom pres konferencijom kažemo da je ovo bila demonstracija sile represivnog rezultata. Moj brat je mesecima pod merama tajnog nadzora", tvrdi Knežević.

Poslanik DF-a je kazao i da je policija tokom pretresa njegove porodične kuće pronašla dva telefona stara 15 godina, oduzela sablju koju je dobio na poklon i risiver sa video nadzorom.

"Risiver su uzeli verovatno da obrišu video snimke", rekao je Knežević.

Kurir.rs, Foto: Facebook / DF, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track