Foto: Zorana Jevtić

talenat je nasledila od majke

MERIMI NJEGOMIR JE OTAC STROGO BRANIO DA ZAPEVA! Tvrdio je da će osramotiti porodicu: Evo kako je uspela SVEMU U INAT!

Stars

Merima Njegomir još kao mala jako je volela muziku, ali nije imala podršku najbližih da se time i bavi. Veliki talenat je, inače, nasledila od majke koja je poreklom iz Bosne.

Kada je imala četrnaest godina, njeni roditelji su se razveli, a njena majka je napustila porodični dom sa pevačicinom sestrom koja je tada imala pet godina, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem.

Kako je pevačica u više navrata istakla, otac joj je branio da peva i nagovorio ju je da upiše zanat kako bi se što pre zaposlila jer on ne može da ih izdržava. Ona je poslušala njegov savet, ali ipak nije odustajala od muzike i iz ljubavi je umela često da se lati mikrofona.

Jednom prilikom, kada je imala osamnaest godina izašla je sa prijateljima u restoran. U šali je tada rekla da peva mnogo bolje od njihovog pevača, pa su joj ponudili da baš ona zapeva umesto njega. Prihvatila je i to urodilo je plodom. Dva meseca kasnije, muž i žena koji su vodili ovaj orkestar, kontaktirali su Merimu i došli kod nje kući da razgovaraju sa njenim ocem. Rekli su mu da ima vrlo talentovanu ćerku i pitali da li bi ona mogla sa njima da nastupa.

Njen otac se naljutio i to nije dozvolio.

Međutim, uprkos tvrdnjama oca da će osramotiti porodicu, nekoliko dana posle, Merima je nazvala ovaj bračni par i prihvatila ponudu, a muzika je ostala njen životni poziv.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs, M.G/SrbijaDanas/Foto: Zorana Jevtić