Foto: Video prtscr / RTRS

podrška SPC

DODIK: Politika Crne Gore je antisrpska još od priznavanja tzv. Kosova! Milov dolazak u BiH je moralno pitanje!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Bosna i Hercegovina

Protivi se, rekao je, da crnogorski predsednik Milo Đukanović početkm marta dođe u zvaničnu posetu BiH, jer smatra da takav njegov stav pomaže SPC u uslovima kada ta verska zajednica u Crnoj Gori doživljava porogon.

On je podsetio da je crnogorska vlast s jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za SPC i njenu imovinu ostalo da se rešava pitanje putem zakona, i to tako da ta imovina najčešće u znatnom obimu bude oduzeta.

foto: Video prtscr / RTRS

"Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje - kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je reč o istom verujućem narodu i ovde je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio crnogorske poslanike da odlože donošenje Zakona o veroispovesti, a kada su ga usvojili, dodao je, apelovao je da pokušaju da razumeju SPC, prenosi Klix pozivajući se na Srnu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Video prtscr / RTRS