Foto: AP

nba

NJEMU SE DUVA: NBA košarkaš zahteva od lige da dozvoli korišćenje marihuane

Krilni košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durent govorio je za američki Šoutajm o činjenici da se marihuana nalazi na listi nedozvoljenih supstanci u NBA i istakao da je došao trenutak da se takva zabrana okonča.

Košarka
> 14:08h

„Marihuana je jedna od onih biljaka za koje postepeno stičete interesovanje. Ako je volite, onda je volite. Ako ne, onda je nećete ni probati. U ovo vreme ne bi više ni trebalo da se diskutuje o tome da li će biti dozvoljena – ona ne šteti nikome i može samo da pomogne dobrim stvarima. Ne mislim da to treba da bude velika tema o kojoj se diskutuje“, izjavio je Kevin Durent, koji je uticaj marihuane uporedio sa kofeinom.

„Svi u mom timu svakodnevno piju kafu ili popiju malo vina tu i tamo. Marihuana bi trebalo da je u istoj kategoriji. Nadam se da će se uskoro ukloniti ta stigma sa marihuane i da ćemo se svi lepo provoditi i shvatiti da ona samo može da zbliži ljude“, dodao je 31-godišnji košarkaš.

Aston Vila - Man. Siti

Kreće deljenje trofeja u Engleskoj - u finalu Liga kupa danas (17.30) na Vembliju igraju Aston Vila i Mančester Siti. Jasno je ko je favorit - kvota na Građane je 1,18, dok, na primer, dvojka uz ukupno dva do tri gola nosi kvotu 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Liga kupa Aston Vila - Mančester Siti.

Kurir sport