Ilustracija, Foto: Shutterstock

specijalne mere u borbi protiv zaraze

OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT AMERIČKE VLADE! Pandemija KORONA VIRUSA bi mogla da traje više od 18 MESECI! Evo šta još piše...

Planeta

Pandemija koronavirusa mogla bi da traje više od 18 meseci, stoji u dokumentu savezne vlade na 100 stranica u koji je Njujork Tajms imao uvid.

Narednih godinu i po bi mogli da očekujemo "više talasa bolesti", navodi se u dokumentu.

"Širenje i ozbiljnost COVID-19 teško će se predvidjeti i okarakterisati."

Štaviše, povećanje slučajeva COVID-19 u Sjedinjenim Državama značiće da će više ljudi koji su u rizičnim grupama biti hospitalizovano što bi moglo da optereti zdravstveni sistem, stoji u dokumentu.

Dokument, koji je datiran od 13. marta, označen je sa „neklasifikovan“, ali „samo za službenu upotrebu“ i „nije za javnu distribuciju ili puštanje u promet“.

U dokumentu, zvaničnici istražuju odgovore koje bi vlada mogla preduzeti kao odgovor na epidemiju, uključujući korake koji su već preduzeti, kao što su gašenje škola i pozivanje na Zakon o proizvodnji u oblasti odbrane iz 1950. godine, zakon koji potiče iz Korejskog rata i koji dozvoljava akcije prisiljavanja industrije da poveća proizvodnju ključne opreme i zaliha.

Podsetimo, u sredu 18. marta, predsednik Donald Tramp objavio je da poziva na Zakon o odbrambenoj proizvodnji, a dva dana kasnije rekao je da je on stupio na snagu, prenosi Vašington post.

Kurir.rs/Livescience