Foto: Printscreen

Obelodanio prvi čovek ove ustanove

U INSTITUTU DEDINJE 90 ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM! Bojić otkrio: Pozitivni lekari, sestre i pacijenti

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 67 zaposlenih, od toga 11 lekara, kao i 14 pacijenata zaraženo je Covidom 19, izjavio je danas direktor te ustanove Milovan Bojić.

Društvo
> 11:01h

On je za TV Prva kazao da se, uprkos tome što su na vreme preduzeli mere zaštite, desilo da su na Institut dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek posle operacije.

On je rekao da su sinoć i jutros stigli „porazni reultati“ i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Covid 19, kao i 14 pacijenata.

Među 67 obolelih radnika 11 su lekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje lečenje i isključeni iz procesa rada.

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

„Taj lanac smo morali preseći da bi sprečili gore scenarije“, rekao je Bojić i dodao da na tom institutu imaju dovoljno stručnjaka da se moze nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao da su svi pacijenti korona pozitivni i da se omogući testiranje za sve one koji ulaze u tu ustanovu.

(Kurir.rsTanjug)