Foto: J.S.

Štab za vanredne situacije

DOBRE VESTI IZ KRALJEVA: Starija žena izlečena od korone

Srbija

Epidemiološka situacija u Kraljevu izmenjena je u pozitivnom smislu, jer se jedna od obolelih osoba sa teritorije grada oporavila, a reč je o starijoj ženi kod koje je prisustvo virusa Kovid-19 dva puta bilo negativno, tako da se ona smatra izlečenom, saopštio je u utorak Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, u protekla 24 časa registrovan je još jedan slučaj zaraze virusom Kovid-19, pa je na teritoriji grada do danas obolelo ukupno 17 osoba.

- Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut šalje 55 uzorka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana. Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema, protiv jedne osobe je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije, kaže se u ovom saopštenju.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti Kovid-19, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova.

- S obzirom na trajanje zabrane kretanja, nije zabeleženo kršenje propisa, a Odeljenje komunalne milicije nastavlja i sa uručivanjem rešenja o samoizolaciji licima kojima je ova mera izrečena, kao vid podrške Sanitarnoj inspekciji, dodaje se u saopštenju Štaba za vanredne situacije Grada Kraljeva.

(Kurir.rs/J. S.)