Foto: Zorana Jevtić, Starsport©, Printskrin

REAKCIJA PREDSEDNIKA ODBORA ZA DIJASPORU

MIODRAG LINTA NAJOŠTRIJE OSUDIO SRAMAN STAV VLADIMIRA VULETIĆA: Uvredio je više od 500.000 proteranih Srba! (FOTO)

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije je osudio stav potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića.

Fudbal
> 16:02h

Linta je reagovao na retvit Vladimira Vuletića, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Najoštrije osuđujem antisrpski i sraman stav potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića da su Delije iz Кnina pobegle iz Кnina i grad predali bez ispaljenog metka, a zastavu ostavili na ulici gde su je našle ustaše iz Zadra.

foto: Pritnscreen/Instagram

Vladimir Vuletić je ovim stavom duboko uvredio, ne samo Delije iz Кnina, već više od 500.000 proteranih Srba sa područja današnje Hrvatske ali i ogromnu većinu rodoljubivog srpskog naroda. Vladimir Vuletić svesno ili nesvesno zastupa ustašku i neprijateljsku tezu da su krajiški Srbi tobože pobegli sa svojih ognjišta a da je Hrvatska tobože vodila oslobodilački i odbrambeni rat što je najbezočnija laž i izmišljotina.

Sve činjenice pokazuju da na vlast u Hrvatskoj 1990. godine došla ustaška stranka HDZ na čelu sa ratnim zločincom Franjom Tuđmanom čiji je cilj bio stvaranje etnički čiste Velike Hrvatske bez ili sa što manje Srba. Takođe, Vuletić treba da zna da je tadašnja vlast u Srbiji ostavila krajiške Srbe na cedilu i nije ništa učinila da im pomogne nakon što je Hrvatska započela zločinačku vojno-policijsku akciju "Oluja".

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kao dugogodišnji navijač Partizana i krajiški Srbin, očekujem da Vladimir Vuletić više nikada u javnosti neće zastupati skandalozne i neprijateljske stavove kojim teško vređa i omalovažava, ne samo Delije iz Кnina i Кrajine, već i Grobare iz Кrajine, zatim sve proterane Srbe ali i sve patriotski orjentisane građane.

Srbi treba svuda i na svakom mestu da iskazuju jedinstvo i da imaju jasne stavove prema prema tragičnim događajima iz devedesetih godina prošlog veka u kojima je stradao veliki deo našeg naroda u Hrvatskoj, Federaciji BiH i na Кosovu i Metohiji.

Zbog toga je Republika Srpska, pored Srbije, jasan i pozitivan primer da srpski narod može da opstane i da bude slobodan samo tamo gde ima svoju državu i svoje institucije koje štite njegova nacionalna, ljudska i svaka druga prava", stoji u saopštenju.

foto: Printscreen, Starsport

Podsetimo, na skandalozan retvit prvi je reagovao Milan Borjan koji, kao jedan od dečaka koji je bio u koloni 'Oluje', kaže da "nije zaslužio da ih iko vređa".

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: