Foto: EPA

pobuna

DISKRIMINIŠETE NAS! Fudbaleri u Italiji digli glas

Italijanska unija igrača (AIC) "iznenađena je i zbunjena" odlukom Vlade Italije da dozvoli rekreaciju stanovništa u parkovima i otvorenim površinama već od 4. maja, a ulazak fudbalera (i igrača ostalih timskih sportova) u trening centre tek 18. maja.

Fudbal

To je bio i povod da Unija igrača istog dana izda saopštenje u kojem su odluku vlasti nazvali diskriminatornom i nelogičnom.

"Iznenađeni smo i prilično zbunjeni odlukom vlade da nastavi sa sportom u Italiji. Smatramo da nema logike da se sportistima u individualnim disciplinama dozvoli povratak treninzima, ali ne i profesionalnim fudbalerima i drugim timskim sportovima, da individualno treniraju na isti način u svojim trening centrima" - kaže se na početku saopštenja Unije igrača.

"To pravilo će, ako ništa, samo uvećati rizik nego što e ga umanjiti" - dodaje se u proglasu.

"Profesionalnim sportistima je potrebna ova faza treninga posle duge pauze jer tako umanjuju rizik od povreda i spremni će dočekati grupne treninge 18. maja. Ne vidimo kako je trčanje u sportskoj areni, koja je i sagrađena u tu svrhu, manje opasno od trčanja na ulici. Nadamo se da će Vlada brzo intervenisati kako bi uklonila očigledna iskakanja koje proizilaze iz primene uredbe od 26. aprila."

Kurir sport