Foto: Printskrin

Neviđena krađa?

ITALIJA SE TRESE OD NOVOG SKANDALA: Juventus i sudija Orsato namestili titulu? Nestao dokaz koji je poslat tužiocu VIDEO

Fudbal

Italijanski fudbal i Serija A ne mogu bez skandala.

Kao i u nekadašnjem Kalčopoliju, glavnu ulogu ponovo ima Juventus.

Sada je reč o slučaju starom dve godine, a koji se polako odmotava.

U sezoni 2017-2018 Juventus i Inter, dva najveća rivala, borila su se za titulu. Juventus je došao do trofeja, pre svega zahvaljujući pobedi u Derbiju Italije na San Siru sa 3:2.

Taj meč je sudio Danijele Orsato, a jedan sporni detalj je ostao svima u sećanju. Onaj kada Pjanić na nekoliko metara ispred sudije krvnički udara Rafinju. Orsato nije reagovao, čak ni kada su mu iz VAR sobe više puta to sugerisali, a Pjanić je tada zaslužio direktan crveni karton.

Pokrenuta je istraga i naređeno je da se preslušaju snimci komunikacije glavnog sudije i VAR sobe. Tadašnji tužilac je dobio snimak na kome je sve zabeleženo, osim nekoliko desetina sekundi. Upravo onih koji se tiču krvničkog starta Pjanića na Brazilcu.

- Tražili smo audio i video dijaloge između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sledeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovor Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj deo - izjavio je tadašnji tužilac Đuzepe Pekoraro.

foto: Printskrin

Klaudio Đaviluči koji je te večeri bio među VAR sudijama kaže:

- Ako nedostaje samo taj deo dijaloga onda je jedino normalno posumnjati da je neko izrezao deo snimka!

Ostaje da se vidi kako će se razrešiti ovaj slučaj.

Kurir sport