Foto: Printscreen Youtube/Eyewitness News ABC7NY

STRAVIČAN NAPAD

KO JE BOSANAC KOJI JE NAPAO POLICAJCE U NJUJORKU Odrastao je u Bruklinu, važio je za tihog momka! Komšije šokirane VIDEO

Dženan Čamović, Bosanac koji živi u Americi, osumnjičen je da je nožem ranio trojicu policajaca u Njujorku, nije imao kriminalnu prošlost, ali FBI istražije da li je napad imao veze sa islamističkim terorizmom.

Planeta

Čamovićev rođak je za Njujork post rekao da on nije terorista, da je odrastao u Bruklinu i sa mu je engleski"maternji jezik".

"Nikada nije izneo bilo kakve anti-policijske stavove. Poznajem ga od rođenja, ovde je odrastao, engleski mu je jedini jezik. Potpuno je nelogično da je u pitanju terorizam. Možda je bio napadnuit juče, možda je bio isprovociran... Možda je, kada se to sve dešavalo, uzviknuo Alah, kao što bi neko od hrišćana uzviknuo 'Bože' u očaju", rekao je rođak.

Njegove izjave su usledile nakon što je policija saopštila da istražuje veze Čamovića sa terorizmom, navodno nakon što je na njegovom Fejsbuku pronašla poruke u kojima izražava stavove protiv policije.

Viši funkcioner policije rekao Njujork postu da Čamovićeva porodica "ima veze sa terorizmom". U istragu je sada uključeno i Odeljenje za borbu protiv terorizma FBI-a koje je pretreslo Čamovićev stan u Bruklinu, naočigled šokiranih komšija.

"Šokirao sam se kada sam čuo za napad, a zatim da ga je policija upucala. Neverovatno je da je i dalje živ. Bio je tih i dobar momak, nikad nije izgledao ljuto. Iznenađen sam što je to uradio" rekao je jedan komšija.

Rođak je rekao da je Čamović žive u Bruklinu sa majkom, sestrom i ocem koji je radio kao domar u nekoliko zgrada u njihovom komšiluku.

I oktobru 2017. godine Čamović je podneo prijavu policiji tvrdeći da je više puta udaren u lice tokom svađe u jednom kafiću. Nakon tog incidenta niko nije uhapšen.

Čamović se sumnjiči da je bez upozorenja ranio policajca nožem u vrat. Pokušao je da jedom od policajaca koji su ranjenom kolegi priskočili u pomoć otme pištolje, ali je on opalilo i ranilo dvojicu policajca, jednog u ruku i jednog u šaku.

Nakon toga policija je ispalila čak 22 metka u njegovom pravcu od čega ga je, prema izveštajima njujorških medija, pogodilo osam. Čamović se nalazi u bolnici, dok su ranjeni policajci van životne opasnosti.

Naveli su da nema kriminalni dosje, ali nisu isključili moguću povezanost sa ISIS ili drugim terorističkim grupama.

Kurir.rs/Blic

Foto: Printscreen Youtube