Foto: Printscreen/Instagram

svetlo na kraju tunela

POSTAVLJAM SLIKE KAO DA JE SVE U REDU, A PROLAZIM KROZ PAKAO! Voditeljka otkrila kroz koju životnu BORBU prolazi

Voditeljka na Instagramu podelila ISTINU SA PRATIOCIMA

Život

Britanska voditeljkaDžeki Beltrao (55) dugo je krila od javnosti da se bori sa kancerom, a onda je rešila da detalje svoje borbe iznese i na društvene mreže.

- Otkrila sam kvržicu, veličine zrna pirinča, tačno ispod ključne kosti nakon što sam povredila rame na jogi. Imala sam mnogo sreće što sam ga našla, ali i što sam mršava. Da sam malo deblja, ne bih ga nikad osetila i rak bi još dugo rastao u meni dok ga ne otkrijemo - kaže ona.

Džeki se pre oko sedam godina već jednom borila sa rakom dojke. Imala je mastektomiju i prošla je kroz hemoterapiju, međutim, sada je pred njom nova borba.

foto: Printscreen/Instagram

Na pregledu joj je rečeno da je u pitanju tip kancera koji se brzo širi.

- Briznula sam u očajan plač. Nisam mogla da verujem da me opet čeka ista borba - iskrena je voditeljka.

Saopštila je vesti suprugu, a onda ih je ćerka zatekla u suzama.

- Mama je bila sklupčana u ćošku, dok je tata vikao "ne, ne, ne". Braća i ja smo utrčali u njihovu sobu. Prvog puta kada se borila sa rakom, krila sam to od društva i od nastavnika jer nisam želela da me iko sažaljeva, ali i zato što i sama nisam mogla da se pomirim sa situacijom. Ovog puta, svi smo reagovali pribranije i zbližili se više nego ikad - kaže Džekina ćerka Amelija, a Džeki dodaje da je uvek bila bolno otvorena prema deci i da nikad nije ništa krila od njih.

- Ja sam vrlo direktna i otvoreno govorim sve, bez ublažavanja. Nema svrhe kriti istinu. Kada sam dobila rezultate nakon skenera za rak dojke, rekla sam im da imam kancer četvrtog stepena i da nije izlečiv. Rekla sam im i da ima mnogo lekova koji će možda pomoći, ali možda će me kancer i ubiti i moraju da budu spremni na to - kaže Džeki.- Od tada, potpuno sam promenila ishranu. Tumor se smanjio, ja sam izbacila mlečne proizvode i vrlo sam oprezna u svemu što unosim u telo. Zbog toga me je pogodila ova druga dijagnoza, sve sam radila po pravilima - kaže ona.

- Amelija je reagovala tako što je opsesivno čistila kuću, preuzela kuvanje i svu brigu o domaćinstvu. Pomalo smo zamenile uloge, skoro kao da je sad ona mama, a ja ćerka. Ali, to je normalno, uloge se u porodici vremenom menjaju - kaže Džeki.

Voditeljka kaže i da ima dobre vesti, i da se tumor smanjio i da sve deluje kao da će pobediti i u ovoj rundi.

- Mama se jedno vreme borila sa morbidnim mislima, da neće videti mene i braću kako završavamo fakultete, nalazimo poslove, venčavamo se i rađamo decu. Ja je uvek podsećam da su trenutno veće šanse da sve prođe kako treba. Naš odnos se dosta promenio. Ja sam sazrela. Ostavila sam nedavno i dugogodišnjeg dečka jer sam preuzela dosta odgovornosti oko mame i kuće a on to nije mogao da razume. Bolno je, ali uvek ću pre izabrati porodicu. Kancer nam je potpuno promenio odnose, ali nas je i zbližio više nego ikad - kađe Amelija.

kurir.rs/blicžena