Foto: Kurir

pucnjava u tržnom centru

MLADIĆ KOJI JE UPUCAO ŠARCA IMA ZANIMLJIV POLICIJSKI DOSIJE! Čoveka izbo zbog svađe oko toaleta, krao obuću iz dvorišta...

Muškarac Lazar I. (23) koga su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom danas identifikovali kao osumnjičenog za teško ubistvo u pokušaju nad Aleksandrom Šarcem (35), od ranije je poznat policiji.

Crna Hronika
> 22:39h

U debelom dosijeu osumnjičenog izdvajaju se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila.

Osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju je kao maloletnik ljudima krao čak i obuću iz dvorišta, a jednom prilikom je izbo nožem čoveka u butinu zbog svađe oko toga ko će prvi da ide u toalet.

Podsetimo, sumnja se da je Lazar I. u podzemnoj garaži Tržnog centra „Ušće“ prišao sa leđa Aleksandru Šarcu i iz pištolja sa prigušivačem ispalio mu dva hica u predelu glave.

Napadač je u Šarca pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Na njemu su izbrušeni serijski brojevi, tako da mu se teško može ući u trag porekla, a nema ni bilo kakvih otisaka. Sve to govori da je pokušaj likvidacije Šarca vrlo profesionalno planiran i odrađen.

Kurir.rs/Informer

Foto printscreen