Najnovije vesti

ŠOK OTKRIĆE POLICIJE! Šarac koji je sa dva metka upucan u glavu i Vukićević, koji je NESTAO 3 dana ranije bili dobri poznanici!
Foto: Nemanja Nikolić

NOVI DETALJI ISTRAGE

ŠOK OTKRIĆE POLICIJE! Šarac koji je sa dva metka upucan u glavu i Vukićević, koji je NESTAO 3 dana ranije bili dobri poznanici!

Crna Hronika

Teško ranjeni Aleksandar Šarac (35), koji je sa dva metka u glavu upucan u subotu, u sačekuši na parkingu TC "Ušće" u Beogradu, navodno je bio blizak sa nestalim Lazarom Vukićevićem (31). Vukićeviću se tri dana pre pucnjave u Ušću izgubio svaki trag, a policija proverava da li su ta dva događaja povezana!

Šarcu, povezivanom sa bandom "Pink Panter", za sada nepoznati napadač je ispalio dva hica u glavu i još je u životnoj opasnosti. U vreme kada je pokušano ubistvo Šarca, policija je već uveliko tragala sa Vukićevićem, koji je poslednji put lociran u sredu uveče.

foto: Nemanja Nikolić

- Šarac se navodno družio sa Vukićevićem. Nakon što se Vukićeviću izgubio trag, Šarac se kod zajedničkih prijatelja interesovao o njegovom nestanku. Da li su pokušaj ubistva Šarca i nestanak Vukićevića povezani, istražuje se. Više nego indikativno je što se Vukićeviću gubi trag u sredu uveče, a posle nepuna tri dana na njegovog, da nazovemo dobrog poznanika, pucano je - prenosi Blic saznanja od izvora upoznatog sa istragom.

Interesantno je i to što je Vukićević poslednji put lociran na Banovom brdu, Šarčevom kraju. Da li je Vukićević možda te večeri krenuo kod Šarca ili su se videli, nakon čega mu se gubi trag, ispituje se. Istražitelji veruju da Vukićević nije dobrovoljno nestao, a da je to posledica druženja sa Šarcem, još nije utvrđeno.

U Šarca je, za sada neidentifikovani napadač pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, sa prigušivačem. Šarac je, iz njemu poznatog razloga, strahovao za svoj život - vozio je blindirani "mercedes" i nosio pancir, ali ni to mu nije pomoglo, jer mu je napadač prišao sa leđa i ispalio mu dva hica u glavu. Oružje je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra. Tokom uviđaja su ga inspektori našli i veštačenje je pokazalo da su svi otisci sa njega izbrisani, kao i da je sastrugan serijski broj.

foto: Nemanja Nikolić

Iako su sigurnosne kamere snimile napadača u crvenoj jakni, sa crnim kačketom na glavi, i maskom na licu, on još nije identifikovan. U međuvremenu, pomoću sigurnosnih kamera u gradu, inspektori pokušavaju da rekonstruišu Šarčevo kretanje te, po njega kobne subote, kojim ulicama se sve kretao od kuće do tržnog centra. Istražitelji pokušavaju da ustanove da li je sve sve vreme, tik iza njega kretalo jedno te isto vozilo, da li ga je neko pratio. Veruje se da je Šarac bio pod prismotrom, i da je upravo ta njegova "pratnja", napadaču javila kuda se sve kreće meta. Osim toga, pretpostavka je da je pucač imao dobro organizovane saradnike koji su mu pomogli i nakon što se pešice, kako su snimile sigurnosne kamere, udaljio iz garaže u kojoj je pucao na Šarca.

Subotnja pucnjava nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom, po njega srećnih okolnosti sačuvao glavu. O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba. Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću. Pet meseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, verovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini. Iako je Čaba Der uhapšen još nije rasjašnjeno da li je prava meta bio Šarac.

Šarac je inače hapšen u Italiji 2017. godine, zbog pljačke juvelirnice "Eleuteri" u Milanu 21. septembra 2016. godine iz koje je odneo plen vredan više od milion evra. U Srbiji je privođen 2011. kao član bande čiji plen je bio 250.000 evra.

Nestali Lazar Vukićević polsednji put viđen na Banovom brdu?

Vukićević je poslednji put lociran na Banovom brdu, pred ponoć, a za sada nije poznato sa kim je tada bio u društvu. Lazar Vukićević, inače navijač Crvene zvezde, prošle godine izbegao je smrt na Vračaru, u blizini porodične kuće u Riječkoj ulici, kada mu je ispod automobila "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva. Eksploziv je bio postavljen ispod vozačevog sedišta, a detonacija je bila izazvana daljinskim upravljačem. "Porše" je registrovan na Miodraga, ali ga je vozio njegov sin Lazar.

Vukićević je tri meseca pre toga izašao je iz zatvora u kome je robijao jer je pucao u noge Nikoli Vaviću, bratu Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe "Alkatraz", u januaru 2017. ispred jednog kluba na Terazijama. Vukićević do tada nije imao dosije, a sa njim je priveden i Nemanja Arsović Arsa. U avgustu 2018. zaključio je sporazum sa tužilaštvom, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu dana i osam meseci, kao i obavezna mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

(Kurir.rs / Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...