Foto: Kurir/M.S.

kraj suđenja

TI SI JOVANOVIĆU NAJOBIČNIJA KUKAVICA: Majka otete devojčice nakon presude imala OŠTRU PORUKU za Malčanskog berberina

Crna Hronika
> 13:02h

Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, osuđen je danas na doživotnu robiju zbog toga što je 20. decembra prošle godine u naselju Brzi Brod u Nišu oteo devojčicu (12).

Majka otete devojčice zahvalila se Bogu u trenutku kad je sudija pročitao presudu.

- Napokon smo olakšali svoju dušu. Sprečeno je još neko zlostavljanje deteta. Hvala sudu. Hvala policiji što je bila sa nama. Hvala svima. Ja sam presrećna - rekla je majka otete devojčice boreći se sa suzama i dodala da je do poslednjeg momenta strahovala da li će Jovanović biti osuđen na doživotnu robiju.

Naglasila je da će devojčica biti presrećna kad joj bude saopštila vesti.

foto: Kurir/M.S.

- Čekala je ovaj dan da dobije šta je zaslužio. Ne može nikada biti dobro. Njegova presuda je minimalna za ono šta je doživela i sa čim će da se bori do kraja života - rekla je majka i dodaje da je najveći prioritet porodice da se devojčica skroz oporavi.

Majka smatra da je odsustvo Jovanovića sa izricanja presude kukavički čin.

- Trebalo je da bude ovde jer je on to sve uradio, ali to je njegova odluka. Dokazao je da nije čovek. Trebalo je da čuje svoju kaznu - rekla je majka.

Otac je rekao da je prezadovoljan presudom.

- Hteo bih da zahvalim Igoru Juriću. On je veliki čovek i da njega nije bilo Ninoslav Jovanović ne bi dobio doživotnu kaznu zatvora. Ja sam ovo očekivao. Sve vreme sam imao poverenje u sud - rekao je otac nakon suđenja.

foto: Kurir/M.S.

Jovanović je inače osuđen baš na dan kada je uhvaćen na lokalnom groblju u svom rodnom selu Malča.

Ovo je najteža kazna u našem pravosuđu, a ovo je prvi put da sud u Srbiji izrekao kaznu doživotnog zatvora, od kad je ova sankcija uvedena u naš pravni sistem i počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine.

(Kurir.rs)