Foto: Profimedia

mašina teška 75 tona

NEMANJA BIO UBEĐEN DA GA VOZAČ BULDOŽERA VIDI Detalji istrage nesreće na kopu u Majdanpeku NIJE USPEO DA ISKOČI IZ SMRSKANOG DŽIPA

Crna Hronika

Polako se nakon nedelju dana dolazi do saznanja kako se dogodila stravična nesreća krajem februara na Površinskom kopu Rudnika u Majdanpeku kad je nastradao radnik Nemanja Petrović (29).

Radio je za firmu "Ist solušn" i iz Lazarevca je došao u Majdanpek dva dana pre nesreće. Ta firma je angažovana kao podizvođač radova u kompaniji Zi Đin u Majdanpeku.

Izvor iz istrage navodi da je Petrović, koji se nalazio u vozilu marke "lada niva" na potezu Čoka Muskal, ne poznajući najbolje teren, najverovatnije promašio put. Dok je lutao došao je u neposrednu blizinu rudarskog buldožera koji je inače težak 75 tona.

Zaustavio je vozilo misleći da ga vozač buldožera P. L. (20) vidi. Petrović je očekivao je da će se mimoići s obzirom na to da se radi o mašini koja se sporo kreće. Uprkos činjenici da je buldožer opremljen i kamerama za bolji pregled terena, prema svemu sudeći, vozač nije očekivao, a ni video "ladu nivu" na tom mestu.

Misleći da se mimoilaze, Nemanja nije ni stigao da reaguje, a teška mašina za ravnanje terena već je zahvatila i potpuno smrskala vozilo.

Nakon urađene obdukcije, prema rečima izvora bliskog istrazi, telo nesrećnog mladića je zbog višestrukih preloma bilo potpuno neprepoznatljivo.

(Kurir.rs/Informer)