MAJKA RUDARA POGINULOG NA KOPU U MAJDANPEKU: Nismo ni slutili da Nemanju tog dana vidimo poslednji put

tragedija

MAJKA RUDARA POGINULOG NA KOPU U MAJDANPEKU: Nismo ni slutili da Nemanju tog dana vidimo poslednji put

Crna Hronika -

Lajkovčanin Nemanja Petrović (29) na stravičan način nastradao je u nedelju po podne na površinskom kopu, na mestu zvanom Čoka Muskal, kod Majdanpeka.

Iz zasad nepoznatih razloga, "ladu nivu" u kojoj je bio Nemanja, pregazio je i potpuno smrskao nekoliko desetina tona težak buldožer.

U porodici Petrović u Lajkovcu smenjuju se lelek, muk, neverica, ogromna tuga. Neprestano pristižu rodbina, prijatelji, njegovi drugovi, da izjave saučešće. Kada će Nemanja biti sahranjen, još se ne zna, jer je naložena obdukcija tela. Mladić je, saznajemo, poslednjih godinu dana bio angažovan na kopu kod Majdanpeka preko firme iz okoline Lazarevca.

"Ni slutili nismo da ćemo Nemanju pre nekoliko dana, kada je otišao da radi na tom kopu videti poslednji put. "Saznali smo u nedelju uveče da se na kopu desila pogibija, nadali se da nije Nemanja. Pokušavali smo bezbroj puta da stupimo u kontakt sa njegovim poslodavcem, ali bezuspešno. Tek nas je u ponedeljak policija obavestila da je poginuo. Ogorčeni smo. Zar je moguće da neko tako usmrti našeg sina na radnom mestu, a potom da niko ne odgovara na naše pozive.", kaže, kroz jecaj njegova majka Milena.

Okolnosti pod kojima je buldožera za ravnanje puteva u Rudniku bakra "Majdanpek", iz sastava kineske kompanije "Ziđin", pregazio "ladu nivu", koju je vozio Nemanja Petrović i dalju su misterija. Pravi uzrok nesreće treba da utvrdi rudarski inspektor. Pretpostavlja se da vozač buldožera, nosivosti između 50 i 100 tona, nije ni video "ladu nivu", što zbog sumraka, što zbog nepregledne konfiguracije terena.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track