Foto: Beta/Milan Obradović

iz sela Kopljare kod Aranđelovca

MORA DA JE POMISLIO NAŠAO SAM ĆUP ZLATA Dragovan krčio pa zastao u čudu kad je trimer zavarničio! Nije očekivao da je ovo zakopano

Srbija

Dragovan P. iz sela Kopljare kod Aranđelovca krčio je vrzinu na imanju svog prijatelja, kada je trimerom naišao na metal i video varnice.

Kasnije je počeo da kopa da bi video šta se nalazi ispod zemlje i pronašao automatsku pušku i četiri okvira sa čak 200 metaka. Kako priča za list, uplašio se i odmah je pozvao policiju.

- Nije mi bilo svejedno kad sam video pušku. Bila je zarđala i mislim da je godinama tu. Moglo je svašta da se desi, nisam znao šta ću.

- Zvao sam policiju i oni su to pokupili. Najpre sam video jedan okvir i nije bilo strašno, nastavio sam da čeprkam i našao ih još i mnogo municije, rekao bih da je bilo tri vrste, kaže Dragovan.

Na kraju je stigao i do automatske puške čije je držanje najstrože zabranjeno. Istraga će utvrditi da li je reč o zaostalom oružju, što nije redak slučaj na našim prostorima, a koje u svakom slučaju treba predati policiji ili se pak radi o oružju koje je vlasnik želeo da čuva ne bi li ga možda nekad iskoristio.

(Kurir.rs/Informer)